22 mars 2015

Extravagant bröllopsdag

Det kändes nästan lite förbjudet, men mest var det roligt, mysigt, avslappnat och härligt. Vi förde hunden till störstsystern och gick sen genom stan (jepp, vår egen stad 6 km hemifrån), snålade lite eftersom parkeringen är gratis där.


Bara att gå med rullväska genom stan gör ju att det känns som om man är på resa. Jag hade bokat samma hotellrum som vi hade på vår bröllopsnatt för fem år sen. Den gången dråsade vi in på småtimmarna, tog ett snabbt bastubad bara för att och träffade sen våra vänner redan vid frukosten.


Nu kom vi redan sen eftermiddag/tidig kväll och hann njuta av rummet. Vi åt också varsin enorm smörgås med handskalade räkor nere i baren. Lite mysigt att hon som jobbade i baren stod och bakade en morotskaka som sedan fanns med på frukostbuffén. Närproducerat!


Efter Noas nattning blev det bastubad och champagneskål. Mitt i extravagansen var det här en verklig budgetlösning. En flaska vi hade kvar i skåpet från studentfesten för snart två år sen....


Enda minuset var att vi blev lite frusna efter bastun. Hemma kan man ju gosa i egen badrock men hotellhanddukar är ju sällan stora. Snopet att sen hitta badrockar i ett skåp följande dag, vi hade ju inte ens tänkt på att leta!

Frukostbuffén var naturligtvis alldeles underbar med bröd från närbelägna lokala bageriet Aroma. Sånt gör mig så glad. Bagerijättarnas bröd vars degar rest över halva landet kan man gott vara utan såna här gånger. Och på tal om det fanns Dermosoils produkter i badrummet, bland annat en skön bodylotion med lingon. Plus igen.

Jag kände mig lite småknasig som bokade en hotellnatt så här "i onödan" men det var absolut värt pengarna. En liten flykt hemifrån och tid tillsammans. Och lite romantiskt också att återkomma till bröllopshotellet. :)

15 mars 2015

När för mycket av det goda är...för mycket...

Efter kurs igår kväll och halva dagen idag tyckte jag det skulle sitta fint med en liten kaka för att fira helgen. Att solen dessutom sken och värmde och gav oss en riktigt härlig vårdag i mitten av mars gjorde ju inte saken sämre. I stan satt det folk på flera uteserveringar.


På Sweet Wasa köpte jag kakan "Death by chocholate" till barnvakten, storasyster I och mig själv. Killarna var på hockeymatch och fick säkert annat gott tänkte jag. Kakan som är nån slags kladdkaka med chokladmousse och ytterligare choklad högst upp gjorde verkligen skäl för namnet. Vi höll på att dö chokladdöden. Redan efter första skeden tänkte jag att "oj, det här var maffigt".

Halvvägs i kakan hade jag verkligen fått nog och tänkte på att spara den till senare eller åt mannen. Men nu kommer det dumma. Jag åt ändå, jag kämpade den i mig. Nån har sagt att "Om det inte är bra för din kropp, se till att det i alla fall är bra för din själ!" Hur bra är det att äta trycka i sig nåt som nästan känns äckligt. Vilket knasigt beteende!


Det har nyligen cirkulerat och länkats till ett välskrivet inlägg om att det finns en enda sak som gör oss feta (och får oss att må dåligt kanske?). Det är inte socker, kolhydrater, fett eller annat. Det är för mycket. Allt går att äta i lagom mängd. Bra tanke tänkte jag. Snart ska jag lära mig det också...

Som en liten liten avbön kom jag mig iväg på en löprunda. Jag sprang i 25 minuter. Jag antar att det hade behövts 250 för att förbränna kakan. Dessutom sörjer jag lite att den smågruppsträning med personlig tränare som jag anmält mig till inte blev av pga för få deltagare. Samtidigt hade det känts som ett stressmoment då jag inte vet om jag skulle få in allt som ksulle ha planerats för mig. För jag hade ju velat göra mitt bästa. Nå, nu hänger allt på mig själv istället. Med sånt här väder är det ju inte svårt att komma sig ut och jag har ju konstaterat att det funkar att träna här hemma på dagarna också även om Noa är vaken. Han är ju min bästa hejarklack och dessutom den viktigaste orsaken för mig att hålla mig i form.

(Det här skrevs förstås igår men jag glömde tydligen att publicera. Jag har inte hunnit vara på kurs, fika och springa före 10.30 idag...)

11 mars 2015

Morgongympa med Bärtil och salsa

All träning som blir av är bra träning brukar jag tänka. Idag blev det inte så hård träning men ändå lite rörelse, ca 40 minuter före morgonduschen. Testade rörelsekorten från Folkhälsan, mest ämnade för barn. Funkade också på vuxen, lite svettig blev jag allt. Noa flängde mest omkring och hade roligt åt mig men småningom kanske han också klarar av att följa med i rörelserna. Vissa härmade han redan.


Min personliga tränare fick dra ett kort och sen var det bara att jobba. Som musik hade jag valt salsa vilket gjorde att träningen både kändes mera vuxen och blev mycket roligare och svängigare.



Inga speciella krav utan jag höll på så länge jag hade lust med en övning. Hann med alla 30 övningar på drygt 37 minuter. Korten finns i dubbel uppsättning så att man t ex kan spela memory och sen göra en övning när nån hitter ett par. Har inte läste igenom alla tips ännu.


Beklagar att bildkvaliteten är ganska usel, vet inte vad som hände med skärpan riktigt.

9 mars 2015

Nyttiga(re) chokladkaka


Jag hittade ett intressant recept här men ändrade det så pass mycket så jag skriver in min egen version här. En kaka/energybar utan mjöl och enbart sötat med honung. För stark kakaosmak enligt min man men jag tyckte om dem. Frös in halva satsen. Det blir en mjuk kaka som håller sig fräsch minst en vecka. Jag förvarar dem i kakburk av metall.

Jag blandade ihop:

  • en mosad banan
  • 3 ägg, lätt uppvisade med gaffel bara
  • 1,5 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 0,5 dl valnötter, lätt "sönderknipna"
  • 1 dl kakao
  • 4 msk smält smör
  • 2 rågade msk honung
  • borde kanske ha haft en gnutta salt också, det blir alltid gott i chokladkakor
Bred ut smeten på en plåt med bakpapper. Inte så tunt så den täcker hela plåten utan sådär lagom... Grädda i 175 grader i 20 minuter.

8 mars 2015

Vårsolen!

Kanske lika bra att inte skriva så mycket, låter bilderna tala så blir det publicerat samma dag...






Att gunga är livet!


Vagnpromenaderna är inte längre what they used to be...




Solbelyst gosse och gosse som mediterar i skogen.



Kullfallna träd kan vara bra till mycket. 
Man kan hoppa ner också, helst i någons famn.


Det brukar tipsas om att skaffa en hund eller annat trevligt husdjur
om man vill bli lyckligare. Jag rekommenderar en sån här. Funkar varje dag.


Årets första kaffe ute på altanen.



Snabbaste fröbrödet

Såg tipset på facebook men där fanns inga mängder så jag provade mig fram. Första försöket blev galet salt och brödet föll sönder. Redan andra försöket blev bra. Hade inget salt alls då men man kunde kanske ha haft en nypa eller nåt. :)

Man kan blanda vilka frön som helst men behöver ha nåt som "slemmar till sig" och binder ihop, som linfrön och/eller chia. I andra försöket tog vi en sked till av chiafröna och då funkade det.


Till två bitar hade vi
  • 6 msk solrosfrön
  • 4 msk sesamfrön
  • 3 msk chiafrön
  • 8 msk vatten (det är väl ungefär 1,2 dl men jag provade mig fram med en sked i gången)
Blanda i en skål och låt stå och dra i 10 minuter. Bred ut på två tallrikar smorda med olja. Grädda bröden i mikron 4 minuter vardera.