14 november 2012

Är trött och äter


Det händer inte så mycket i mitt liv just nu. Jag koncentrerar mig mest på att hantera illamåendet och att jobba. Utöver det tar jag det ganska lugnt. Handlar och lagar mat, men vilar däremellan. Den enda träning jag ägnat mig åt hittills denna månad är promenader. Det känns lite konstigt, men samtidigt känns det som om jag behöver ta det lugnt.

Slutarbetet till min utbildning blev klart för en dryg månad sen, i helgen gjorde jag de sista finputsningarna efter opponenternas och handledarnas förslag och insåg som vanligt att jag borde ha haft mer tid på mig. Men nu blev det helt okej även om det inte blev superbra.

På lördagen var jag också på en dagstur till Helsingfors med superbilligt tåg och såg Kristina från Duvemåla på Svenska Teatern. Väldigt proffsigt, men inte så bra upplägg för mig personligen. Jag var jättetrött och vi satt på andra balkong långt från scenen. Vi såg nog allt som hände, men inga ansiktsuttryck. Och efter en tung vecka och en speciellt jobbig fredag och sen för lite sömn på det ville mina ögon hela tiden falla ihop under långa sångpartier då inget hände på scenen. Men jag är glad att jag fick se musikalen! Hörde lite till måste-se-listan.

Nån shopping blev det inte för min del. Jag köpte saker för sammanlagt 8 euro åt mig själv (en minibörs och två muminknappar) och två julklappar i andra hand. :) Mest pengar gick åt till mat- en supergod indisk expressmiddag (enorm portion och jättegott) och ett färdkostpaket för tåget hem. Men det är mitt största "intresse" nu, eller snarare behov- hinner jag bli hungrig börjar jag må illa. Inget farligt i sig, jag ser det mer som ett gott tecken. Har ju inte mått så dåligt de tidigare gångerna och då har det gått dåligt.

Nånstans på nätet hittade jag följande beskrivning av vår nuvarande status:

"Nu går det undan. I den här veckan växer embryot ungefär en millimeter om dagen från att vara 4 till 5 millimeter långt, i slutet av sjunde graviditetsveckan har din bebis blivit ca 11-13 mm. Hela 100 000 nya nervceller bildas varje minut!
Armarna sticker redan fram, man kan se benens utveckling, hjärtat slår, hjärnan börjar dela sig i två hjärnhalvor och ögon och näsa håller på att bildas nu. Embryot kan nu börja utföra flera reflex rörelser såsom att vrida sig och höja samt sänka armen."


Så vår lilla ärta viftar med armarna. :)

2 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Fru Tallund sa...

Den borttagna kommentaren var spam, jag har inte ännu tagit bort nån kommentar från nån vettig människa så räds inte att kommentera ;)