28 januari 2012

Snabb och god fisk



Jojo, jag lovade ju att det skulle bli många inlägg... Tråkigt för dem som tittar in regelbundet, först finns det inget nytt, sen finns det inget nytt och sen finns det plötsligt många. Nåja, jag skriver ju inte så långt ändå :)

I veckan gjorde vi en god och snabblagad fiskrätt. Ganska annorlunda också. Såhär:

  • Ett paket fisk togs ur frysen redan på morgonen (alaska pollock)
  • Två paprikahalvor (gul och röd) skars i strimlor och stektes tillsammans med lite lök (färdighackad ur frysen, enkelt!)
  • Paprikastrimlorna lades i botten på en ugnsform, sen på med fiskfiléerna. 
  • Under tiden hackades de två andra paprikohalvorna i mindre bitar och snabbstektes också de, sen ströddes de över fisken.
  • På med en halvburk salsasås (som man har till tacos och sånt), ca 1 dl grädde och riven ost. 
  • Eftersom fisken var tinad och paprikan redan stekt var allt klart efter ca 20 minuter i ugnen i 200 grader, kanske ännu kortare tid?
  • Sen åt vi det som det var, inget annat, kolhydratfattigt och bra. Räckte till 3 portioner.

Inga kommentarer: