31 mars 2010

Påsktårta

eller Kall lax- och räkpaj som den hette i receptet på matklubben.

Jag gjorde den igår kväll (utom dekorationen) så den hade fått gosa till sig lite. Samtidigt tyckte jag att löken hade blivit lite väl stark...

Ingredienser


Botten:
200 g kavring eller grovt rågbröd (jag tog Malaxlimpa)
50 g smör

Fyllning:
150 g kallrökt lax , finstrimlad
200 g räkor , skalade och hackade
2 ägg , hårdkokta och hackade
2 avokado i små bitar
1 liten rödlök , finhackad
1 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
1 tsk pressad citron
Salt
Peppar


Gör så här

Smula brödet i en matberedare. Smält smöret och tillsätt det i matberedaren. Blanda.


Tryck ut blandningen i en pajform och ställ kallt. (Det missade jag faktiskt. Det funkade att hälla på fyllningen direkt också) Blanda allt till fyllningen och bred ut den i pajskalet. Låt stå kallt ett par timmar.

Dekorera med löjrom, citronskivor och dill. Passar som kvällsvickning och som förrätt. Vi var två som åt det som middag, då gick lite mer än halva formen åt.


3 kommentarer:

Fifi sa...

Tack! Och ha en riktigt skön resa!

Anonym sa...

Å så gott det ser ut! Glad Påsk! /Pioli

Helena i Ljungsbro sa...

Vi har allt det hemma!