Ingredienser
Botten:
200 g kavring eller grovt rågbröd (jag tog Malaxlimpa)
50 g smör
Fyllning:
150 g kallrökt lax , finstrimlad
200 g räkor , skalade och hackade
2 ägg , hårdkokta och hackade
2 avokado i små bitar
1 liten rödlök , finhackad
1 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
1 tsk pressad citron
Salt
Peppar
Gör så här
Smula brödet i en matberedare. Smält smöret och tillsätt det i matberedaren. Blanda.
Tryck ut blandningen i en pajform och ställ kallt. (Det missade jag faktiskt. Det funkade att hälla på fyllningen direkt också) Blanda allt till fyllningen och bred ut den i pajskalet. Låt stå kallt ett par timmar.
Dekorera med löjrom, citronskivor och dill. Passar som kvällsvickning och som förrätt. Vi var två som åt det som middag, då gick lite mer än halva formen åt.
3 kommentarer:
Tack! Och ha en riktigt skön resa!
Å så gott det ser ut! Glad Påsk! /Pioli
Vi har allt det hemma!
Skicka en kommentar