Doften var magisk och smaken var också alldeles, alldeles underbar. Men man bör gilla vitlök! Och räkor... Jag förändrade receptet lite genom att byta ut vetemjölet mot graham. Vi tyckte det var bra, men har inte smakat originalet.
Ingredienser
200-300 g räkor (vi hade 350 g)
125 g vitlöksost (100g pikkusisko)
2 dl ost
2 ägg
1 burk crème fraiche, 2 dl
1-2 msk dill
Pajdeg:
2 3/4 dl vetemjöl (jag använde graham)
1 krm salt
90g smör
½ dl vatten
125 g vitlöksost (100g pikkusisko)
2 dl ost
2 ägg
1 burk crème fraiche, 2 dl
1-2 msk dill
Pajdeg:
2 3/4 dl vetemjöl (jag använde graham)
1 krm salt
90g smör
½ dl vatten
Gör så här
Kör i hop degen i matberedaren. Jag gjorde den för hand, orkar sällan plocka fram och bort maskiner. Jobbigare disk blir det också.... Tryck ut i pajformen. Grädda 15min i 175 grader.
Häll sedan i räkorna i pajskalet. Spara några räkor till garnering. Blanda ihop övriga ingredienser. Häll blandningen över räkorna, strö ev lite ost på. Grädda 25 min i 175grader. Jag strödde på några räkor redan före gräddningen.
Häll sedan i räkorna i pajskalet. Spara några räkor till garnering. Blanda ihop övriga ingredienser. Häll blandningen över räkorna, strö ev lite ost på. Grädda 25 min i 175grader. Jag strödde på några räkor redan före gräddningen.
Servera med en god sallad.
Mina egna bilder.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar