16 juli 2010

Kanelbullemuffins

Kanske inte helt jämförbar med en bulle, men samma smak. Och mycket lättare att baka, men sparar in jästid och kavling. Me like!

Och är det nån som tycker som jag att muffins brukar vara ganska torra, så får ni tänka om. Gräddfilen gör dem fluffiga och goda.

Ingredienser:´
100g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
4 dl gräddfil
5,3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker

Fyllning & dekor:
½ dl strösocker
1 msk kanel
2 msk smör

Gör så här:
Värm ugnen till 200°. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen och fortsätt vispa tills det blir pösigt. Rör ner gräddfil och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Lägg pappersformar i en muffinsplåt. Fördela hälften av smeten i formarna. (Jag tog 2 rågade tsk). Blanda socker och kanel till fyllningen och strö ut ca 2 tsk i varje muffins. Klicka över resten av smeten. Klicka på lite smör på toppen. Strö på socker och kanel.

Grädda i ugnen 20-25 minuter.
Jag hann precis stoppa maken mitt i ätandet för att få en bild av insidan :)

För säkerthets skull använde vi formar som förpliktar.
Det blir nedfrysning till kalaset nästa helg.

Inga kommentarer: