Och är det nån som tycker som jag att muffins brukar vara ganska torra, så får ni tänka om. Gräddfilen gör dem fluffiga och goda.
Ingredienser:´
100g rumsvarmt smör
100g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
3 ägg
4 dl gräddfil
5,3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
Fyllning & dekor:
½ dl strösocker
1 msk kanel
2 msk smör
Gör så här:
Värm ugnen till 200°. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen och fortsätt vispa tills det blir pösigt. Rör ner gräddfil och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Lägg pappersformar i en muffinsplåt. Fördela hälften av smeten i formarna. (Jag tog 2 rågade tsk). Blanda socker och kanel till fyllningen och strö ut ca 2 tsk i varje muffins. Klicka över resten av smeten. Klicka på lite smör på toppen. Strö på socker och kanel.
½ dl strösocker
1 msk kanel
2 msk smör
Gör så här:
Värm ugnen till 200°. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen och fortsätt vispa tills det blir pösigt. Rör ner gräddfil och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Lägg pappersformar i en muffinsplåt. Fördela hälften av smeten i formarna. (Jag tog 2 rågade tsk). Blanda socker och kanel till fyllningen och strö ut ca 2 tsk i varje muffins. Klicka över resten av smeten. Klicka på lite smör på toppen. Strö på socker och kanel.
Grädda i ugnen 20-25 minuter.
Jag hann precis stoppa maken mitt i ätandet för att få en bild av insidan :)
För säkerthets skull använde vi formar som förpliktar.
Det blir nedfrysning till kalaset nästa helg.
Det blir nedfrysning till kalaset nästa helg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar