1 mars 2010

Vilken linssoppa

Igår var jag ute på ett ganska ovanligt lördagsnöje... Jag besökte min optiker för att prova ut kontaktlinser. Jag har aldrig vågat mig på det förr, men när jag var där för en månad sen föreslog optikern att jag skulle prova.

Det var ju... trevligt... Först satte optikern in linsen och det stack och kliade våldsamt. Efter en stund då jag vant mig ville hon se hur det såg ut. Hon dämpade ljuset i "kikaren" eftersom hon hört att jag är ljus-känslig. Ögonen tårades ändå och jag hade svårt att hålla ögonen öppna. Pust. Det är alltid jobbigt och man känner sig som en olydig kund.

Efter en stund sa hon att hon tror inte att linsen är kvar. Jag hade inte märkt att den skulle ha halkat ur eller att jag hade den i avtorkningspappret, Hon sa att den kanske ligger på golvet... Jag tyckte ändå att jag såg ganska skarpt, men det gör jag annars också. Jag försökte ta ut linsen. Det gick inte alls. Hon vidhöll att den säkert smitit ut redan. Då tog jag på mig mina glasögon och bevisade för mig själv att linsen nog fanns kvar. Jag såg väldigt suddigt med dubbla styrkor.

Jag kämpade för att få ut linsen, det gick också dåligt. Till slut fick jag den till sidan och optikern hjälpte till och tog bort den. Sen var det min tur att försöka lägga in en ny lins. Jag tror jag försökte 20 minuter... I början var det svårt att inte blinka, när jag väl lärt mig det lossnade den inte från fingret. Det är nog inte meningen att jag ska ha linser. Jag får satsa på att vänja mig med mina nya glasögon istället. Och OM jag testar att få i mig en ny provlins måste jag komma ihåg att göra det en vardag i god tid innan glasögonaffären stänger. :-/

3 kommentarer:

Helena i Ljungsbro sa...

Linser är skönt efter invänjningsperioden!

syster yster sa...

Stackarn! Låter inte så kul! Har funderat själv från och till, men, men..
Men idag i skogen när man jobbar o svettas så glasögona blir immiga då skulle det va skönt m linser!

Fru Tallund sa...

Jag tror säkert det är jättebra med linser när man väl har lärt sig. Frågan är om jag nånsin gör det...