26 juni 2013

Ett trevande försök att vara ekologisk


Det sista syprojektet för den här gången var att ta restbitar från de andra projekten och sicksacka ihop dem med det mjuka trikåtyget jag använde till innerkudden till amningsditon. Tanken är att de ska vara tvättlappar till rumptvätt. Både att ta med (?) i skötväskan och ha vid skötbordet. Jag fick ihop till 10 lappar. Dels är det inte så miljövänligt med engångspapper och dels kan de innehålla ämnen som inte är så nyttiga för små barn, även om de är gjorda för dem. Får se hur de här funkar i användning sen. Visserligen har vi ju rinnande vatten och handdusch också, men det kan vara bra att ha nåt handgripligt att putsa med också.

På tal om farliga ämnen fick jag höra på en massagekurs att man borde inte smörja in sin hud med något man samtidigt inte skulle kunna tänka sig att dricka eller äta. Huden är ju kroppens största organ. Minns att läraren sa att man kan få böter om man häller ut en flaska babyolja på marken (eller att man i princip kunde få....) eftersom den innehåller miljöfarliga mineraloljor.

Däremot vet jag inte om vi orkar ta steget till tygblöjor, men alla bäckar små...?

4 kommentarer:

Anonym sa...

vatten och handduk är nog bäst att tvätta små rumpor med, i alla situationer, tycker jag.
vatten finns ju nästan alltid och en handduk tar inte så mycket plats i en skötväska. och är inte våtvåt efter användning,så de går bra att stoppa ner den i väskan igen efter användning :)

Sandra sa...

Vi använde tygblöjor på första och det är på riktigt inte mycket mera jobb än med pappersblöjor. Köper man rispapper att lägga i blöjan är det bara att tippa blöjan över wc:n så åker allt ner med rispappret i byttan. Rispappret får ju spolas. Och så tvättar man ju ändå en hel del med småttor i huset och tygblöjorna håller ett par tre dagar innan de börjar lukta. Skulle ha fortsatt med tvåan, men det kom så mycket så ofta att vi hade fått byta en gång i halvtimmen. Jag har börjat laga egna hudkrämer bara med saker man i princip kunde stoppa i munnen. Funkar riktigt bra! Fast själv vill jag ändå gärna ha de där grejorna som doftar gott fast jag vet att man inte borde...

Lissu sa...

Du har varit jätte duktig och fixat och donat innan babyn kommer..kul:))Själv var jag så bekväm att jag skulle inte ha orkat med tygblöjor o handukar.Avände savetter för baby...och sådanan använder vi ännu ..super ennkla och ha med då de ska ätas glass m.m.En riktigt bra slutspurt på vänte tiden och en skön sommar till er alla

Fru Tallund sa...

Anonym: Jag har inte så små handdukar att de skulle passa för det här, hade ändå blivit tvungen att klippa och sy. :) Fast det är klart, man behöver ju inte "lapp" hela tiden.

Sandra: Det låter så enkelt när du säger det... Kanske vi kommer till det stadiet också nån gång. Vi fick ju två tygblöjor i mammalådan så vi har ju att testa med.

Lissu: Tack. :) Alla sätt är bra utom dom dåliga... ;)