13 januari 2015

Att inte slösa en dusch

Träningsbloggare Sofy skrev i november om att det tristaste med att träna är att duscha efteråt och att man därför inte borde göra sig omaket att duscha utan att ha tränat först.

Nu har jag inget emot att duscha. Vissa gånger känns det riktigt lyxigt till och med. Och kanske hela grejen känns lite hysterisk för nån men jag är ju lite lättlurad och tycker att allt som kan få mig att träna är bra. Nu har jag faktiskt två gånger lyckats passa in lite träning för att jag ändå skulle duscha. Det sker vanligen varannan dag ifall nån antecknar. För den som duschar dagligen och helst tidigt före jobbet är det kanske inte så lätt.

För en hemmamamma som tar sin morgondusch vid tolvsnåret passar det riktigt bra. I förra veckan blev det lite planlös viftning på armarna för att mjuka upp spända axlar och några solhälsningar så det var inte så mycket att hurra för. Idag grävde jag fram en ännu oprovad tränings-dvd (har många jag köpt billigt på loppis).

Den började med en konditionstest (frivillig förstås). På filmen hade de steppbräda men jag tog det som var närmast- kökspallen. Eftersom Noa var vaken och med plockade jag också fram "stegpallen" så han också skulle få kliva. Men han ville hela tiden ha den som jag hade så vi bytte kostant. Efter fyra minuters trampande skulle man räkna pulsen tre gånger med en minut vila emellan. Och till slut få resultatet via en formel i instruktionshäftet....som inte fanns. Nähä. Men jag fick mig fyra minuter stepup i alla fall!

Sen valde jag ett 35 minuters program som skulle vara lätt utan hopp. Det var en massa sparkar och steg, några squats och sånt. Inte så sprittande men lite svettig blev jag. I nåt skede fick Noa tråkigt så han fick komma med och "träna" i min famn. Drygt tio kilo belastning och ingen möjlighet till armrörelser. Om jag inte hissade honom i luften förstås. Det gjorde jag och han älskade det. Så jag gjorde det många gånger. Och ner i knänaböj däremellan. Så även om jag inte följde dvd:n alls på slutet fick jag riktigt bra träning. Nästa för bra känns det som redan nu i min vänstra arm...

Känns hur som helst jätteskönt att äntligen ha gjort nåt. Vet inte alls när jag tränade senast och det behövs! Efter duschen var vi ute i en timme i tolv minusgrader. Och ikväll skulle han absolut ut igen. Den lilla friskusen kommer att dra med oss ut även den dag då vi inte har hund längre. Vackert så!


Har man bara ett telefonfoto som inte alls når upp till den kvalitet folk normalt menar då de talar om mobilbilder kan man alltid redigera den lite märkligt i ett bildbehandlingsprogram. Här med effekten "Andy Warhol" i två blå nyanser. Ser mer ut som månsken än strålande sol.

Inga kommentarer: