29 december 2010

A blast from the past


Efter tips av en vän på facebook letade jag idag efter den "gamla" doften Dewberry. Jag fick gå två varv genom butiken, hade väntat mig en större skyltning för "The Originals". Konstigt nog kände jag inte igen något av de andra namnen på hyllan. Jo en, Ice Blue schampoo, som jag hade en gång. Det skulle vara bra för skalpen, tror jag, men doftade nästan för startk. Som tandkräm. Nån har kommenterat på Body Shops hemsida att den "refreshes and picks you up when you need ut- first thing in the morning". Det kan jag förstås tänka mig.

När jag doftade på Dewberryn i butiken kastades jag genast tillbaka 20 (?) år tillbaka i tiden. Jag testade bodylotionen för att se om den ger nån fukt. Sådär. Men jag köpte ändå båda. Senare på stan tyckte jag nästan att den doftade för starkt. Men det är så då. Ska man spela tonåring så ska man väl ta ut svängarna ? :)

Jag var på väg att föra duschcremen till duschen, men kom på att jag ska ha dem båda i gymväskan istället. Som en belöning efter träning. Så ska jag få känna den nostalgiska doften får jag se till att komma iväg. Hade väskan med mig redan idag, men tyckte det gick så mycket tid i stan. Det finns ju många lediga dagar kvar. Imorgon!

6 kommentarer:

Helena i Ljungsbro sa...

Får du ha dem ifred om du ställer dem duschen?

Fru Tallund sa...

Vi har ju egen dusch. Jag tror K står över. Men nu hamnade den ju ändå (tillsammans med lotionen) i gymväskan.

maria sa...

Själv ryser jag mest inombords vid blotta tanken på bodyshop-klassiker! :) Men lila jane hellen-schampo och sån där pierre robert-bodylotion som jag hade i högtadiet skulle jag bara inte kunna motstå vid en eventuell revival...

Fru Tallund sa...

Jo nej, den är inte alls särskilt fantastisk. Men jag kunde ändå inte motstå. För nåt år sen fick jag mintgrön Jane Hellen-serie av min svägerska. Doftade VÄLDIGT starkt och var nästan jobbigt. Men nostalgiskt ändå. "Äsch, jag har ju bara tvättat håret." :)

maria sa...

FINNS Jane Hellen??! :D Var i världen då?

Fru Tallund sa...

Jepp, i Sverige! Vet inte var min svägerska köpt det, men vid snabb googling hittade jag det på Rusta http://www.rusta.se/schampo_jane_hellen_fargat_har_p85101717.html

Ska jag be mamma bunkra upp åt dig nästa gång de passerar? :)