25 januari 2011

Risplättar


Testade ett recept från Arlaköket. Ett sätt att använda överblivet ris. Vi kokar alltid för mycket. Jag tyckte det var lite väl mycket majs. Ingen verkade överförtjust, men alla åt.

Kanske inte superenkla att laga heller, men de föll inte sönder som jag trodde då jag såg första lasset i pannan, de gick faktiskt bra att vända.

Bilden är från Arlas hemsida. Jag använde persilja istället för koriander.

Ingredienser
4 port

5 dl kokt ris (2 dl okokt)
1 dl matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
2 ägg
2 dl majskorn
hackad persilja
smör att steka i
salt och peppar

Gör så här
Vispa ihop grädde, mjöl och ägg. Blanda ner ris, majs och koriander (persilja). Salta och peppra. Stek plättarna i smör i plättlagg eller stekpanna, ca 2 minuter på varje sida.

Servera med t ex korv.

Inga kommentarer: