25 augusti 2011

Hur man lurar barn


Våra barn (mina bonusbarn) är inga totalvägrare då det gäller grönsaker. Gurka går bra på smörgås och de äter gärna en hel tomat. Dessutom har de lärt sig att fylla sina tortillas med en massa sorter. Ibland äter vi till och med bara sallad. Däremot har jag aldrig (såvitt jag minns) sett nån av dem äta sallad med maten.

Idag hände det! Jag frågade om mellanbarnet ville göra sallad och det ville hon. Allt möjligt skars och hackades och det slutade med en söt gubbe. Men jag hade inga förhoppningar om att nån annan än två vuxna skulle äta av den. Jag hade fel. Visserligen åt hon all sallad först och sen maten, men det är på rätt väg.

Jag har trott att den där klyschan att "om barn är med och lagar maten äter de bättre" är en smula överdriven, men kanske inte. Samma mellanbarn har dessutom lagat mat två gånger denna vecka. Vackert så! Hoppas det smittar! :)


4 kommentarer:

Helena i Ljungsbro sa...

Annars har de ju gjort maten förgäves!

Fru Tallund sa...

Sådär som jag gör alla andra måltider....?

maria sa...

men gör det nån skillnad i vilken ordning man äter? Är det inte ganska vanligt t.o.m. på restaurang att man äter sallad före varmrätt? :)

Fru Tallund sa...

Nej, det är ingen skillnad. Jag äter gärna sallad och mat i samma tugga. Men för våra barn förekommer det inte att de äter sallad vid samma måltid som de äter "mat", t ex kött och potatis. Varken före, under eller efter.

Det att hon åt salladen först var bara ett konstaterande. Jag tror jag åt så också då jag var yngre.

Det jag tycker är konstigt är att det är helt okej att äta en sallad om det inte serveras annat, men inte med mat.