24 mars 2013

Mammalådan och annat

Igår hämtade vi ut mammalådan eller moderskapsförpackningen. Fast egentligen borde den väl heta nåt med barn-, det är ju inte mammas låda precis. Ofta finns det ju två föräldrar...

Nåja, jag orkade inte fotografera så mycket. Men här finns länk till fpa:s sida med hela innehållet och Linda har också fina bilder.


En av favoriterna ovanpå lådan som är så stadig (och försedd med madrass) så att den kan fungera som babyns första säng. :) Använder alla den? Det känns ju onekligen som om en vanlig säng är som en ocean för ett pyttelitet knyte...


En verkligt dålig bild ur konstig vinkel. Blev nästan lite tårögd av overallen som låg högst upp i lådan. Vi kommer faktiskt att få en liten baby att stoppa ner i den! På riktigt! Eller helt säkert är det ju inte ännu, men närmare än nånsin!

Sovpåsen med söta igelkottar.

Jag har också köpt en del kläder på loppis. Först tänkte jag inte alls göra det. Känns ju fräschare med nytt eller med saker man ärver av folk man känner. Men sen läste jag texter om alla kemikalier vi omger oss med och där rekommenderades begagnade kläder som blivit tvättade flera gånger redan och blivit av med åtminstone en del skadliga ämnen. Jag tror faktiskt att jag inte har köpt ett enda nytt plagg sen jag blev gravid den här gången, men jag kanske minns fel? Hur som helst har jag några plagg från tidigare också.

Eftersom babyn har en Snigelpappa har det slunkit med flera snigelplagg. Men de här är ju söta annars också.Den här bodyn kommer ända från Cap Verdeöarna, dit mommo och moffa var på resa nyligen. 


Och till sist kommer då beviset på att jag "hade fel" ovan. De här har jag faktiskt köpt nya. De är från Ellos. Jag beställde dem när jag insåg att vi hade ganska få små storlekar och för att en vän tipsade om att man gärna vill använda omlottbodyn i början när babyn är liten och ömtålig, mycket lättare att ta på än såna som ska dras över huvudet och bara knäppas i grenen.


Här ser man hur liten en nyfödd faktiskt är. Och då är de här plaggen ändå storlek 54 tror jag. Det finns ju de som behöver 40 också... 

4 kommentarer:

maria sa...

Vad fina kläder du hittat! Jag ska försöka hinna över med en liten påse i påskhelgen, men det är mest större storlekar (kring 80?).

maria sa...

(och nej, vi bäddade aldrig i lådan, det kändes bara konstigt: vart sku man lägga den - på golvet?, ovanpå en byrå? Men jag vet att jag själv sov i den under en kort peiod som liten... :)

lille A sa...

Fina kläder! Storlek 54..undrar om nån hos oss rymdes i den storleken! Omlott e toppen, vi har en hel del omlottblusar. bl.a...
Vi bäddade nog i lådan, svägerskan här nästgårds hade lagat ben till sin enkla men funktionella. Säkert kan moffa laga hur enkelt som helst! Jag har täcke o dyna o flera söta påslakan som passar + att jag sydde ett "förhänge" att dölja lådan med (tyg på både in- o utsida)den e ju int såå snygg. Bara att komma o inventera :) !

Fru Tallund sa...

A: Jo jag vet att storlek 54 är lite "risky" i vår familj, men jag ville nu i alla fall ha nåt så man inte behöver rusa ut och köpa om knodden är liten/normalstor. :)

M: Vi kommer att vara en hel del "på landet" i påsk, så vi kanske hinner komma förbi om vi är ute med hunden eller nåt.