13 april 2013

Diverse lördagsshopping

Idag fick jag trevligt lunchbesök av vännen B med dottern T. Vi stekte våfflor och åt med jordgubbar/hallonsylt och vispgrädde. Efteråt for vi alla till lagerbutiken Cannelle som hade slutförsäljning. Affären ligger på gångavstånd från oss och vi går förbi den på åtminstone varannan hundpromenad, men ännu har jag inte besökt den trots att vi bott här i 3,5 år. Men idag såg jag en annons om slutförsäljningen och slog till. Det var inget vidlyftigt jag kom hem med, utan....... en burk för frukostflingor. Vi har redan en liknande, men har ibland flera sorter hemma. Burkarna har vi på öppna hyllor i köket så det är trevligt om det ser enhetligt ut. Butikens specialitet är annars kinesiska möbler. Vissa såldes till hela -70%, resten -50% precis som alla andrar varor i butiken.

Sen for jag vidare till stan och babyaffären. Jag skulle köpa babydelen till Stokke. Tyvärr var den slut för tillfället, men de skulle få in nya och lovade mig att få den till samma nedsatta pris som nu (erbjudandet skulle pågå bara till denna veckas slut)- vågar man lita på såna löften?

Vi har velat lite om vi ska köpa insatsen eller inte, men eftersom vi fått köpa vagn och skötbord begagnade och billiga och dessutom får låna spjälsäng tyckte vi att vi kunde satsa. Det blev annars lite spännande med själva Stokkestolen. Den fanns på Stockmanns Galna Dagar-rea från och med torsdag kl 8. Även på webben. 8.15 var jag inne på sidan och då var den redan slut! Nån timme senare sms:ade jag min kusin som bor nära Åbo och frågade om hon möjligen skulle in och trängas på Galna Dagar. Hon svarade att hon åker. Jag misstänker att hon åkte bara för vår skull! Snällt!!! De var slut i affären också, men hon fick beställa till samma pris.

Nåja, jag gick inte tomhänt från barnbutiken ändå, köpte två supermjuka och sköna bodies för sammanlagt 5 euro. Kan ju vara skönt att ha några helt nya plagg åt babyn också...

Sen åkte jag till stans största loppis för att kolla om jag hittade nån slags vårjacka. Jag tror jag klarar resten av vintern (borde ju röra sig om dagar!) med de jackor jag har, men sen tar det stopp. Alla mina tunnare jackor har redan tidigare varit ganska tajta. Har inte lust att betala tiotals euro för en jacka jag använder några månader. Jag slogs av hur mycket fula kläder det såldes där. I jämförelse var våra egna loppiskläder helt underbara. Dessutom hade folk hutlösa priser på det mesta. Barnjackor som man ser är använda, men ändå i gott skick för 15 euro? Man får ju billigare på rea! (Vi hade alltså ett loppisbord själva till och med i måndags, sålde inte så mycket vi hade hoppats, men gick i alla fall på vinst.)

Hittade ingen jacka, men plockade (i vanlig ordning) på mig en massa babygrejer igen. Mest kläder, men också ett babylakanset och en barnvagnsmobil. Jag känner mig nästan lite sjaskig som köper så mycket åt babyn på loppis. Eller snål. Som om jag inte unnar mitt barn nya saker. Men det finns ju både miljö- och hälsoaspekter. Jag har ju själv utvecklat känslig hud de senaste åren och klarar inte alls att ha otvättade (nya) kläder. Kanske bra då att klä sin baby i kläder som redan tvättats flera gånger.

Här kommer då en bildbomb av dagens fynd:


Polarn och Pyret brukar kosta mer än 20 cent. På nätsidan ligger en body på ca 20 euro.


Tummen var en favorit då jag var liten. Barnvagnsmobilen kostade 3 euro, som ny ca 20. Jag skulle inte köpa ett kramdjur på loppis, men de här ska väl inte stoppas i munnen?


Jeans 1 euro


Påslakan och dynvar från Cult design för 7 euro. Ovansidan är vit förutom bården med filurer och giraffer. Baksidan och dynvaret är grönrutiga som fickan.Dagens nackgymnastik. Endel bilder vill helt enkelt inte ligga som de ska. Jag orkar inte kämpa. Det här är i alla fall en matlapp/drägellapp med min typ av humor. 

Body i design av Ristomatti Ratia. Jag tänkte Marimekko och tyckte att 60 cent var billigt. Det är kanske kvalitet ändå och Ristomatti är faktiskt Marimekkos grundares son. Alltid lär man sig nåt nytt. :)


Body med söta streckgubbar. Har inte koll på alla priser....

Sen åkte jag till nyöppnade Honk Kong där mitt mål var att köpa två billiga sittdynor till två solstolar i plast som vi borde plocka fram så fort som möjligt. De fina(re) i trä borde oljas först. Inne i affären hittade jag dessutom en ny köksmatta. Har länge spanat efter en, men tyckt de varit för dyra för att ligga på den plats där de smutsas ner mest. Den här är två meter lång och kostade 19,90. Sommarfräsch! Dynor hittade jag också i trädgårdsbutiken utanför. Det blev två mörkgröna sitsar, ganska tjocka och i samma stil som dynorna till trästolarna. Kostade inte ens 4 euro styck. Åh, vad jag älskar att fynda.


Resten av dagen har varit rätt slapp, har inte kommit mig för att börja på med de saker jag skulle. Men kanske det räcker ändå. Nåt ska jag ju göra imorgon också... :) Mattan ligger inte ännu på golvet. Jag dammsög i morse, men det borde skuras också...

6 kommentarer:

Majtessa sa...

Loppis är barnfamiljens bästa vän, så känn absolut ingen skam för det. Det är ju bra både för den som säljer och den som köper. Babykläder används dessutom så försvinnande kort tid. Men får du en tjej kommer du att kunna fynda söta nästan oanvända klänningar tills hon blir tonåring. :) Detsamma gäller tyvärr inte byxor för killar, de sliter hål på alla knän. Lycka till med slutspurten! Kanske vi sku hinna ses när du blir mammaledig?

Fru Tallund sa...

Ja! Tänker ofta på er o huset jag har osett ännu.

Helena i Ljungsbro sa...

Loppis och second hand är kanon när man har barn. Det finns så mycket som kommer kosta skjortan under barnets uppväxt, men nästan oanvända kläder som bara tvättats och är användarvänliga, tycker jag är kanon. Jag har shoppat nya kängor och jackor, tills barnen var tonåringar, på second hand. Folke verkar sälja hur mycket fint som helst!

Anonym sa...

Tack för våfflorna från B å T :-D De var goda!

maria sa...

Åh nostalgi! Strecksgubbsbodyn kom i mammalådan 2010! :) Vår lossade lite i en söm och blev "ätbody"; dvs. en sån som drogs på när det skulle klottas med något tomat- eller morotsbaserat...

lille A sa...

Jättefina fynd! Handla på loppis du bara! Själv brukar jag ibland känna mej lite "snål" om j handlar presenter på loppis. Men varför det egentligen?! Det är ju hur bra som helst!
Maria skrev om "ätbody", en sådan ska man åxå ha om man äter banan...sonen hade en ny fin shortsdräkt o åt banan sittandes i vagnen och den blev alldeles svartfläckig o fläckarna lossnade aldrig. D va den dräkten det..