4 december 2013

Röd advent och rensningsplaner


Det går som vanligt lite dåligt med mitt bloggande. Vet inte riktigt vart all tid försvinner. Jag har inte hoppat på den stora julstädningen och -pyntningen heller. Men fläckvis är det fint, som jag brukar säga. I köket lyser två stakar och det fösta adventsljuset är tänt och röda servetter framplockade. Jag befallde också hämtning av röda julmattan i köket efter att jag dammsugit men det var mest för att den vanliga fortfarande låg i bastun efter tvätt. (Torr sedan några veckor dock)

Tänkte i nåt skede att i år får vi kanske extra fint julpyntat och pysslat eftersom jag är ledig och inte har teatrar och sånger att öva in eller betyg att skriva. Men då jag ser på vilken stilla lunk jag lever i så tror jag  inte riktigt på det. Det blir nog lite lagom som vanligt och troligen bara de sista dagarna före jul. Tycker det räcker så.

Men däremot kliar det i fingrarna att börja rensa och röja efter att ha läst den här boken. Kanske inte nåt direkt revolutionerande men fick i alla fall några tankeställare. En sak jag insåg att jag alltid gör fel är att jag sorterar för mycket och tar mig inte tid att åtgärda. Vilket leder till att det sorterade ganska snart flyter ihop igen. Men nu har jag en idé om hur jag ska ta itu med mitt arbetsrum. Borde inhandla några lådor först så jag har nånstans att lägga papper och andra grejer som ett mellansteg. Det kan gå! :)

Lite skönt att läsa en sån bok förresten och inse att vi inte är värst. Vi har t ex inte 37 lådor julpynt för att det är så billigt på mellandagsresan eller fullt med trasiga saker. Inte har vi heller många likadana föremål för att vi inte brukar hitta dem då vi letar. Men nåt fel är det ju...

2 kommentarer:

Helena i Ljungsbro sa...

Har reserverat den på biblioteket nu!

:-)

Fru Tallund sa...

Bra! Jag läser redan en till som e-bok. Ännu enklare och med krysslistor. :) Berätta gärna om den fick effekt på dej! ;)