10 maj 2010

En hink kommer lastad

För att få lite mer ordning och rutin har jag nu försökt införa Tvätthinkar. De tre barnen har varsin i varsin färg (ännu klatchigare än på bilden). De får ta upp sin egen rena tvätt till sina rum i dem. Orkar de inte vika in kläderna i skåpet bums får den stanna i hinken och inte på golvet. Sen som genom ett trollslag kommer den tomma hinken ner igen och först då kan man få ny tvätt tvättad.


Få se då. De premiäranvändes idag. Stora E har iofs tvättat sin egen tvätt själv en tid, men nu har hon ju nåt att bära den i hon också. Snygga och glada är de också. Det är nästan lite synd om K och mig som fortfarande har en tråkig vit och fyrkantig korg.


2 kommentarer:

maria sa...

Intressant och pedagogiskt koncept, skulle dock inte fungera i ett hushåll där jag sköter tvätten. Jag tål inte åsynen av smutstvätt så jag skulle aldrig klara av att tvättstrejka tills hinkarna kommit i retur utan att själv lida mest av det... :)

Fru Tallund sa...

Vi har två rejäla tvättkorgar så hittills har det funkat. Å andra sidan har vi inte haft det här hotet. Kanske vi kan bära ut tvätten i säckar i förrådet? :)