18 maj 2010

Sommar i stan

Har fotat en del vårtecken, bland annat håller mina favoriter häggarna på att knoppas. Jag älskar deras doft. Men desto mer har jag inte att säga om nya blad och blommor.

Ett annat vårtecken, eller snarare sommartecken är istället den härliga värmen och känslan i stan igår. Maria har bloggat om samma sak. Det där att det är mer sommar i stan. Jag hade i alla fall den känslan igår. Visst är det häftigt att gå i kjol och topp hemma för att det är varmt. Men att åka in till stan, kliva ur bilen och sen se en massa andra lättklädda... Då är det sommar! Och sen allt folk! På vintern ser man ju knappt nån och de som syns hukar och skyndar vidare.

Nu var frihetsstatyn full med folk och på uteserveringarna satt folk och drack öl, trots att det knappt var slut på arbetsdagen ännu. Och sen... alla dessa chica utländska damer. Nu tänker jag inte de som är insvepta i allahanda skynken, utan de som är mer västerländskt klädda. Men oerhört mycket kvinnligare och snyggare. Och skorna! Nätta sandaler, snygga pumps, gärna med peeptoe. Jag kände mig inte alls så somrig och snygg i mina stadiga, platta sportsandaler. Men vinden fläktade i kjolfållen kring de bara benen i alla fall.

Nu bilder!

2 kommentarer:

maria sa...

Jag vet inte om jag menar att det är "mer" sommar, bara vemodigare... Stämningen jag syftade på har inget med folkvimmel att göra, utan snarare tvärtom. :)

Fru Tallund sa...

Jag tänkte på det där när jag skrev det, att nu låter det som om jag citerar dig fel. Menade mest att du också skrev om sommar i stan.

Mer sommar är också fel uttryck, var för trött för att uttrycka mig rätt. Men det känns mera "wow liksom" att gå sommarklädd i stan än på landet. Folkvimlet ger ju inte stämning precis, men det är ett klart sommartecken i alla fall!

Sen är det ju en helt annan känsla i en tom och somrig stad, gärna på kvällen, men det har jag inte hunnit uppleva ännu.