15 augusti 2010

Lyx!


Vilken lyx det är att ta en dusch efter några timmars svettigt och smutsigt arbete. Egentligen. Vi är trots allt inte så många som har den förmånen. De flesta har ingen dusch i sitt hem (om de har ett hem) och många som har dusch kanske inte kan/får använda den varje dag.

Det är också lyxigt att ha en man att umgås en hel dag med. Alltför många är ensamma alldeles för ofta. Jag fick en tankeställare då jag hörde på radion att det är olagligt att lämna en hund ensam mer än fyra timmar. Att lämna sina anhöriga och sina vänner ensamma går det tydligen för sig...

En annan sak som är härlig, men kanske inte direkt lyxig, är att det börjar skymma på kvällarna så man får tända ljus och små lampor och mysa. Jag deppar inte alls över hösten, jag ser den alltid som en nystart. Men fråga mig inte i slutet av november... :)

2 kommentarer:

maria sa...

Tror du delvis kan tacka ditt yrke för det :) Så länge jag gick i skola/studerade hade jag också en väldigt stark sån känsla: hösten betydde ny kalender, nya böcker/ämnen/kurser/lärare/studiekamrater. Nu är det mer sådär att när jag kommer tillbaka till jobbet efter semestern så går det ungefär till morgonkaffet innan det känns som om man aldrig ens varit därifrån...

Fru Tallund sa...

Jo säkert är det yrket till en viss del. Men också det att komma igång med vanor och rutiner igen efter mer slappande och "ta dagen som den kommer" i sommar. Kanske också känns slappare iom att jag har så lång semester.