8 mars 2011

Tacorullar i ugn

Idag måste jag lägga in bilderna efter texten för det ser sannerligen inte aptitligt ut, i synnerhet den andra bilden, men det här var faktiskt supergott! Smaken var en blandning mellan traditionell tortilla och lasagne (konsistensen kanske). Inte svårt att göra och lättare att äta då man fick använda kniv och gaffel utan att skämmas :)
Receptet är hämtat från Matklubben.se, men eftersom de kräver medlemskap skriver jag hela receptet här.

Det här gick åt för 5 personer:
700 g köttfärs
1 påse taco kryddmix (kanske för lite, blev lite tamt)
1 dl vatten
ca 2 dl riven ost, jag mätte aldrig
2 tomater
1 gul lök
10 tortillabröd (små)
1 burk creme fraiche
1,5 burk tacosås
en halv påse fryst majs
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Stek köttet och krydda, tillsätt vattnet. Jag tog en skvätt vatten och sköljde
    ur såsburkarna. Låt puttra.
  • Hacka löken och tomaterna.
  • Blanda créme fraiche och tacosås i en kastrull och låt koka upp. (Vet inte varför man behöver göra det, men jag följde receptet)
  • Häll lite av såsen i botten av en ugnsform. Fördela köttfärsen på tortillabröden och rulla ihop dem och lägg dem i botten av ugnsformen.
  • Strö över lök, tomater och majs.
  • Rör ner 1 dl ost i resten av såsen och häll över rullarna. Strö över resten av osten och gratinera i 20 minuter.
  • Vi serverade med sallad.
De två minsta (11 och 12 år) älskade rätten. De brukar äta en rulle var då vi har "vanliga" tortillas. Nu hade de gärna ätit mer än två om det hade funnits.



Ingen vacker rätt i genomskärning, men god! :)


2 kommentarer:

Helena i Ljungsbro sa...

Låter gott!

Jag använder aldrig färdig taco-krydda utan blandar egen. så får man mer smak, men mindre salt:

Salt
Chilipeppar
Vitlökspulver
Spiskummin
Någon matsked soya

Lille A sa...

Nu har jag testat. Supergoda! De blev väldigt omtyckta, godare än vanliga tortillas sa sonen. testade Helenas egna kryddblandning, gott! Och "rent". Tackar för tipset!