5 juni 2011

Laktrits och citron


  • Sätt ugnen på 200 grader, smörj en pajform.
  • Smält 75 g smör.
  • Vispa 2 ägg pösigt med 1,5 dl socker (2,5 dl enligt receptet, men 1,5 räckte bra).
  • Rör i smöret, 1 tsk rivet citronskal (gärna mer) och 2,5 dl vetemjöl.
  • Häll smeten i formen, skär eller klipp 4 Kick lakritskola (á 19 g) i bitar och strö ut över kakan.
  • Grädda i 15-20 minuter.
  • Servera med vispad grädde med citronskal strött ovanpå. Man kan även blanda citronskal i grädden, det missade jag.
Receptet är ur Allers. Där gjordes kakan i en avlång fyrkantig bakform, då har man 175 grader och längre gräddningstid (25-30 minuter)

Inga kommentarer: