8 mars 2015

Snabbaste fröbrödet

Såg tipset på facebook men där fanns inga mängder så jag provade mig fram. Första försöket blev galet salt och brödet föll sönder. Redan andra försöket blev bra. Hade inget salt alls då men man kunde kanske ha haft en nypa eller nåt. :)

Man kan blanda vilka frön som helst men behöver ha nåt som "slemmar till sig" och binder ihop, som linfrön och/eller chia. I andra försöket tog vi en sked till av chiafröna och då funkade det.


Till två bitar hade vi
  • 6 msk solrosfrön
  • 4 msk sesamfrön
  • 3 msk chiafrön
  • 8 msk vatten (det är väl ungefär 1,2 dl men jag provade mig fram med en sked i gången)
Blanda i en skål och låt stå och dra i 10 minuter. Bred ut på två tallrikar smorda med olja. Grädda bröden i mikron 4 minuter vardera.

Inga kommentarer: