2 september 2012

Söndagsshopping

Höstens första dag som hockeyänka bjöd på Höstmarknad på Stundars. Jag var ju på julmarknaden förra året och köpte inte så mycket då, så jag hade inte så stora förhoppningar. Men mycket fint fanns det! Jag stod och tittade på en rad med fina tygvimplar som skulle kunna piffa upp mitt arbetsrum, precis mina färger och blandade fina mönster. Men jag tyckte den var lite för dyr.

Däremot köpte jag:


Ett grillförkläde till mannen så han inte stänker ner alla sina tröjor. ;)


Underbara närodlade morötter (fler än på bilden) och för första gången en hel, färsk romanesco, har bara ätit fryst i olika blandningar tidigare.


Romanesco är ju en riktigt matematisk grönsak dessutom. Fraktaler, fraktaler! Det betyder alltså att den kopierar sig själv i allt mindre och mindre format- i all oändlighet? :)


Hos mysiga Annika och Maria, eller Himo and Me köpte jag två nystan handfärgat garn. Kanske från det här badet? Det ska bli sockor till mig själv, blir spännande att se hur det blir. Troligen randiga? Skönt i alla fall med garn som förändrar sig själv. Och ett nystan hallonrött lingarn som räcker till flera glesa disktrasor. Inte för att jag saknade garn att göra nåt av. Och inte för att jag har för mycket fritid... 


Dessutom köpte jag en liten enkel läderbörs (som man kan ha i fickan, men ändå känns bättre än att ha pengarna löst i fickan då man inte vill ha väska) och ett armband av Spunkt. Dem har jag inte fotat, men jag var med och köpte pärlorna i armbandet i Rom 2008, så det är ju lite speciellt. Ska fota det senare om jag minns. Ha! Det fanns på bild, så jag slipper fota. Men jag fick det till vrakpris. Tack S!

I Solf finns också den mysiga butiken Cirkas. Där köpte jag tre livsviktiga saker till. En mjölkkanna, eftersom vi bara har en pytteliten i glas och en jättestor som också är i glas. Ett litet keramikfat (som jag har en plan för) och en gjutjärnsljusstake, i serien "vi har väl inga ljusstakar"... Men visst är det väl skönt och nödvändigt att köpa onödiga men fina saker ibland. :)2 kommentarer:

Helena i Ljungsbro sa...

Ibland bara MÅSTE man köpa något!

Fru Tallund sa...

Jepp! :)