27 januari 2013

Babystickat

Ärmen är av raglanmodell därför ser den kanske lite lång ut, här är den alltså utbredd.
Jag har tagit upp stickningen som legat och vilat i fyra år. Då var koftan på gång åt en helt annan baby. Efter det har jag inte alls haft lust, eller hunnit tänka tanken. Nu stickar jag, men vet inte om jag är helt nöjd med färgerna. Ärmen på bilden ovan var klar sen tidigare. Jag tycker att det borde finnas två eftersom jag ofta stickar båda ärmarna samtidigt. Men har inte letat ännu... Nu har jag påbörjat bakstycket. Där gör jag med de första fem ränderna (upp till den första ljusgröna) och sedan resten i vitt. Framstycket blir väl på samma sätt, där är det omlottknäppning och v-ringning. Mönstret är ur en gammal tidning så jag kan inte sätta ut nån bild nu. Jag blev jätteförvånad då jag såg bilden, hade inget minne av att jag skulle ha valt en sån modell och vet inte ens om den blir snygg i mina färger. Men den som lever får se. Om jag inte är helt förtjust i den för egen del kan jag alltid skicka vidare den till det här behjärtansvärda projektet. Lite fräckt att ge bort nåt man inte gillar kanske, men gratis värme är det ju. ;)

Samtidigt funderar jag på babyfilt(ar) också. I fredags köpte jag tre nystan vitt 7-brödergarn, kanske det vanligaste finska garnet med 75% ull och 25% polyamid. Jag funderar på nåt med flätor. Känns som om det skulle bli fint i vitt. Enkel slätstickad känns för tråkigt.

Här är några förslag som jag sparar för egen del, men också om nån vill ha synpunkter.

1. Flätfilt i rutor. Jag skulle nog sticka allt i ett på rundsticka eftersom hopsömmandet är det jag ogillar mest.

2. Filt med vågmönster.

3. Filt med många olika mönster. 

4. Filt med flätor och lite annat. Tror detta mönster kommer mer till sin rätt med enfärgat garn. (När jag testöppnade länken stod det att den inte funkar, men den kom fram då jag laddade den en gång till).

Sen kan man ju ta nåt trevligt strukturmönster och göra vad man vill med det. Jag såg en filt som var ganska enkel med rätstickning mellan flätorna, men det stod att flätorna var gjorda så att de ser likadana ut från båda sidorna. Det skulle ju vara snyggt. Tyvärr fanns inte det mönstret på nätet utan man måste köpa det tillsammans med garn. Nån som kan?

Till slut funderar jag på om jag också borde göra en färggrannare och luftigare filt i nåt bomullsgarn eftersom vi kommer att få en högsommarbaby. Kanske virka? Till exempel en sån här. Men jag är ingen storvirkare så få se om jag vågar och orkar...

2 kommentarer:

Maria B sa...

Flätor på båda sidor har jag provat! Palindrome hette mönstret och är du lite haj på stick-engelska så breddar du på och kör igång. En sån filt skulle bli alldeles, alldeles underbar. http://www.cometosilver.com/patterns/palindrome.htm

Fru Tallund sa...

Tack för tipset. Tyvärr kan jag inget om engelskt stickspråk så jag tror jag sparar det till en annan gång. :)