20 januari 2013

Rensa mera tillsammans?

En uppsjö böcker att inspireras av finns det också...
Dagen började med att jag rensade en stor låda i badrumsskåpet- och jag menar stor, vi har nämligen nåt som liknar det här (undre), fast utan skåpet på sidan. Det fanns behov annars också, men nu var det riktigt nödvändigt eftersom en flaska med oljeinpackning hade läckt och en del saker var kladdiga. Jag slängde en hel del produkter och smink. Skönt att bli av med gammalt som man ändå inte använder. Dessutom plockade jag in några plastlådor som gör att sakerna fortsätter hållas där de ska och inte flyter runt så lätt. Snyggt är det!

Nu ikväll har jag också provat igenom mina byxor. Eller jag provade bara hälften. Insåg ganska snart att jag bara kan plocka bort ganska många par jeans utan att prova dem. Nu har jag tre ordnade hyllor med bara kläder som passar. Sköööönt!

Kanske är det hormoner, men mest är det väl just lättnaden över hur mycket lättare allt blir som gör att jag vill fortsätta rensa. Hänger nån med? Är vi fler som kan peppa och stötta varann och säga att nu har jag fixat det här? Det behöver inte vara så stora saker. Hellre då välja ett litet område och göra det färdigt.

Här läste jag instruktioner till en liknande utmaning. Själv kom jag igång med mitt klädrensande tack vare en fb-vän som gjort likadant. Förstås fanns ju behovet också där att plocka bort för små kläder, men ännu mer kom nog energin från att nån annan gjort det och inspirerat. Så, jag frågar igen: Är nån annan med? :) Hur vi gör det rent praktiskt har jag ingen aning om, men man kan ju alltid börja med att lämna en kommentar. ;)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Klart man e me!!! Började lite smått i höstas m garderoben men det avstannade lite.. men de två stängerna är ok nu o t.o.m färgkoordinerade..
Bra att du visade böckerna man blir ju lite mer på hugget då man läser dem. Beställde boken Hilda o Vilda el nåt dyl som "Hildas hem" hade skrivit om o lottade ut o blev rätt på hugget. Tänkte jag sku ta ett rum i taget. Kanske stor-wc nästa ?!

Lycka till i forts!
Lilla A

Hanna sa...

Hittade hit via Marias Jewelblogg. Här är en till som väntar smått och börjar ha behov av att får hemmet uppordnat. Arbetsrummet som ska bli barnrum är ett sånt skitrum, fullt med papper och mappar och sånt som borde gås igenom och komprimeras, annars får vi aldrig in babysaker där! Så vi får väl peppa varandra under våren!

Fru Tallund sa...

Bra att vi är fler!

Lilla A: Jag har hört om den boken också. Låter bra, men jag har redan flera egna.

Hanna: Välkommen hit! Jag log först och trodde du var en annan gravid Hanna jag känner, men när jag klickade på din blogg såg jag att det inte var så :)