28 februari 2013

Informationsangst?

Jag var på biblioteket idag för att lämna in två ljudböcker och låna en bok om gravidyoga. Tyvärr fanns boken inte inne eftersom den lämnats in till ett annat bibliotek i kommunen, men jag får hämta den imorgon. Samtidigt passade jag på att titta på andra böcker om graviditet och födande och började nästan må illa. Jag vill inte läsa dem! Usch vad mycket information det finns och vad mycket som ändå kanske inte stämmer in. Det mesta är ju ganska individuellt.

Speciellt har jag ingen lust att läsa böcker om förlossningen. Det känns som om det ändå inte går att förklara hur det verkligen kommer att vara. Dessutom tror jag det kan vara så väldigt olika så det är onödigt att skrämma upp sig eller tänka för mycket på det. Den dagen den smärtan liksom. Jag känner inte heller nån större rädsla. Jag är fullt medveten om att det (kanske) kommer att göra helvetiskt ont. Men det är ändå nåt gott som kommer ur det. Tycker jag har varit med om alla möjliga saker som gjort ont och överlevt. Inte minst den medicinska "utdrivningen" efter mitt första missfall. Och då hade jag ingen levande liten guldklimp att gosa med efteråt.

Men, men, det är ju tur att ingen tvingar mig att låna, köpa eller läsa böckerna. Nån kunskap har jag ju och det jag undrar över tar jag reda på på annat sätt. Skönare att lägga tid på att läsa andra böcker. Livet är ju inte bara graviditeten...

Just nu läser jag den här, så det är mycket yoga nu... :)

4 kommentarer:

maria sa...

och kommer du mot förmodan på att du vill så har jag en hel hop böcker du kan få låna (bl.a flera av dem på bilden), i och med att jag verkligen trodde att jag kunde läsa mig till överlevnad :)

Ninette sa...

Det är nog lätt att få lite informationsoverflow när man väntar barn! Själv ville jag inte läsa nåt och undvek så mycket jag kunde, och lika bra var det för förlossningen gick inte alls enligt nån bok eller nåt. Det fixar sig nog oberoende om man har läst en bok eller inte!

Fru Tallund sa...

Vad skönt att det finns folk av alla sorter. I de bloggar jag sett verkar det som om alla blivande mammor beställer hem alla böcker som finns. En bok har jag faktiskt redan sen tidigare och den har jag läst kanske halva då tidigare.

Kanske har det att göra med att det misslyckats så många gånger att jag inte orkar/vill studera så noga. Det mesta kommer väl vartefter och förlossningen lär jag inte missa fast jag inte är så påläst. :)

Lisette sa...

Babyn kommer nog ut vare sig du läst nån bok eller inte;)))Allt går bra ska du se!Du har fått en blog award av mig...frågorna hittar du på sidan: Från 0 till 100 på 1 sek...gasen i botten:)