17 oktober 2011

Det kliar!Jag har som sagt kört med glutenfri kost några veckor. Det har gått bra iom att det redan gjordes glutenfri mat åt en annan på jobbet. Det är ju där det är svårast. I lördags var vi bjudna på middag hos min moster (mamma och jag) och hon hade bakat sin världsberömda toscakaka. Jag iddes inte ta striden att förklara mig och låta bli att äta, hon hade blivit så besviken på att vi inte sagt nåt och beklagat hundra gånger att hon inte hade något annat åt mig. Så jag åt. Redan i bussen på väg tillbaka till stan började huden klia, men jag har inte haft problem med magen.

Idag ställde jag till det igen. Jag trollade fram en påse jordnötsringar (som inte säljs här, men som mamma importerat från Sverige) för att glädja min man med söndagsmys. Jag kunde inte låta bli utan åt "bara lite" själv, men det var ju så gott, så jag åt tre nävar. Det är ju inte så mycket om man räknar bara den allmänna onyttigheten, men de innehåller både råg- och kornmjöl. Eller om det var saltmängden? Men nu kliar det igen. I hårbotten och på armarna.

Men vilket mirakel egentligen. Nu har jag ju verkligen ett skäl att INTE äta såna där jobbiga saker som bara gör mig fet. Ska inte göra såna här misstag igen. Det är ju inte värt det. Dessutom fick jag en lätt huvudvärk som jag helt lekmannamässigt skyller på snabba kolhydrater. 

Nu några läskande glas vatten och sen sova. I eeeegen säng, beat that! :)

4 kommentarer:

maria sa...

sv. man tackar för komplimangen :) jo, heltid i 9 år. och visst, positivt bara att i den här åldern påstås se yngre ut än vad man är. ryggen dock gör ju att jag känner mig som en pensionär så det jämnar liksom ut sig :D började på mm då jag var 22, you do the math...

maria sa...

sv. inte kanske 19, nej... men ofta får jag höra att folk tror jag är 23-26... vilket är ju helt ok :)

maria sa...

sv. ååh, hoppas vi får heja på varandra, men du måste presentera dig, så jag inte ser ut som ett fån :D du vet ju hur jag ser ut, men jag har faktiskt ingen aning om du är blondin eller mörkhårig, du kan ju vara rödhårig eller rakad också! :D

Fru Tallund sa...

Vi får se om jag vågar... :)