4 oktober 2011

Stockholm i länkar


Jag tror inte jag kommer att orka skriva nåt detaljerat. Så här i korthet: Vi bodde på Connect Hotel City på Kungsholmen och det var prisvärt och trevligt. Vi var inte helt nöjda med frukosten, men å andra sidan finns det få så billiga hotell centralt. Speciellt jag som unviker allt spannmål just nu var det lite jobbigt eftersom jag varken kunde äta bröd eller müsli. Men jag gick inte hungrande därifrån heller.


På lördag sprang vi som sagt Topploppet och på kvällen träffade vi en tjej som jag träffade som utbyteselev på högstadiet i Fränsta för 25 år sedan (och aldrig sedan dess!) Vi åt nästan trerätters middag på den afrikanska restaurangen Chakula (som betyder mat på swahili). Till förrätt valde jag Ndiyo ni ndege ya mbuni (ugnsbakad struts med olivtapenade och choklad- och portvinssås- tyvärr var strutsen slut och utbytt mot rökt ankbröst, men det var gott det också). Varmrötten var Kuku ya shamba (vitlök- och citronmarinerad majskyckling med ugalifondant, ljummen ockrasallad tillsammans med en bön- och jordnötsgryta. Till "efterrätt" tog både K och jag en Coffee Annan (fniss), som är som en Irish coffee, med amarulalikör. Den var inte alls god.

På söndag var vi en del i centrum och kring Hötorget (där det var loppis). Jag köpte också en ny vinterjacka  eftersom den vita från ifjol är ytterst opraktisk, den är smutsig efter två veckor. Den nya är svart och av fint märke, men nedsatt till halva priset. Nu får jag spara mitt vita dunbo till bara de allra kallaste dagarna.
Klockan 17 var vi på konsert- Opera fantastica i Konserthuset. En kör med 500 sångare, två solister och Eskilstuna symfoniorkester framförde några av de mest kända operastyckena. Konserten hade varit perfekt om inte min bänkgranne hade suttit och nynnat med och kommenterat hela tiden. Men bra var det ändå. Dirigenten berättade dessutom om varje sång, från vilket sammanhang den var hämtad, det gav ett mervärde som det så vackert heter. Min väninna medverkade i kören, har ceriserosa ganska lång klänning med bara armar och står längst fram, långt till höger på läktaren.


Idag... samma dag som jag sitter här hemma i soffan och bloggar (men borde sova!) har vi besökt, Kreativ Insikt, Syster Lycklig, Raja, Hard Rock Cafe samt ett café i Gamla Stan. (Man vet att man har för mycket tid när man tar tunnelbanan till en annan stadsdel för att fika... men så fick vi ju valuta för SL-kortet också). En del andra affärer slank vi in i längs vägen också. Bland annat Drottninggatans bok och bild. Men nu är det godnatt! Ska bli spännande att se om allt ser okej ut med bilderna. Blogspot har förnyat sig, kanske det lyckas att ha bilder mitt i texten nu? Har inte funkat så bra förr...

3 kommentarer:

Helena i Ljungsbro sa...

Härligt med en Stockholmshelg med Extra Allt!

StockholmHotell.se sa...

Ser ut som att vistelsen i Stockholm bjöd på en hel del trevligheter!

Fru Tallund sa...

Mycket skoj och fint väder och framförallt underbart sällskap! :)