13 oktober 2011

Hotellfrukost gånger tre

Worth waking for liksom.
Imorgon är det väckning kring 5, hämtning 6.15 och flyg klockan 7. Landar i huvudstaden före 8 och är inne i stan 8.30. Kursen börjar först 10 så jag funderar på att lyxa till det med hotellfrukost redan från starten. Då sparar jag ju in lunchen istället. :)

På kvällen/eftermiddagen ska jag bjuda mamma på den nepalesiska restaurang som blivit min favorit- delvis för att jag fick fel mat första gången. ;) Jag känner mig väldigt berest och världsvan då jag har ätit på hela tre nepalesiska restauranger det senaste året och två gånger på den ena av dem.

6 kommentarer:

maria sa...

hotellfrukost rocks!

Fru Tallund sa...

Yey! Jag testar ju dessutom glutenfritt och vid frukost med både ägg och bacon är det ganska lätt att undvika sånt.

maria sa...

nu låter jag som kusinen från landet, sorry, - men nepalesiska restauranger, är det nåt man borde ägna sig särskilt åt? Jag har nämligen bara ätit på en och det var lunch, men då fick jag ris och kyckling i nån slags sås som inte var helt olikt nån sån där burk man själv kan köpa i butiken. Helt okej om man man gillar kyckling och ris, vilket jag förvisso gör, men vad är liksom det "speciella och utmärkande" för just det nepalesiska köket?

Fru Tallund sa...

Nå, vi är ju inte så bortskämda med utländska restauranger i den här stan. Det finns kinesiskt och thai. Om man inte räknar mexikanskt då. Jag gillar helt enkelt smaken, tycker inte den smakar som burkmat. Påminner säkert mycket om indiskt och visst kan man väl ihop nåt liknande hemma om man försöker, jag har nu bara inte gjort det.

Jag åt nån slags lammkött med spenat och ingefära och det var supergott med yoghurtsåsen. Kanske inget märkvärdigt, men jag äter hellre det än schnitzel och franska.

maria sa...

det är förstås inget FEL att gilla det, jag bara frågar för att jag inte vet hur det ska vara (och undrar om det jag fick verkligen var "riktigt" nepalesiskt)... :)

Fru Tallund sa...

Det är svårt att förklara. Ett kännetecken verkar vara att man får maten serverad på plåtfat med fack :) Såserna är sällan snygga, men goda! På det här stället har de röd-grönt kryddströssel på riset. :)