15 september 2013

Loppis med Bamsetema and a missing piece som gav mer

Jag gjorde som hundratals andra idag och besökte gårdsloppiset i Söderbyn, på andra sidan åkrarna. Bilder finns här och här. Två bloggare hade slagit sig ihop och samlat med sig andra hugade försäljare. Tillsammans fyllde de en trädgård med barnkläder och leksaker, men också en hel del annat. Jag försökte undvika att samla på mig alltför mycket kläder eftersom vi har så mycket redan. Försökte leta efter sånt som var lite speciellt.

Det råkade bli Bamsetema eftersom Bamse har varit min favorit sen de första tidningarna kom 1978 (?) Ganska stora storlekar men såna har vi ju inte alls ännu. :)


En röd tunn långärmad, en randig body och simbyxor med tryck både bak och fram. Simbyxorna passar kanske i sommar eller redan i vår om vi babysimmar då. Tröjorna får vänta några år. De är i storlek 92. Har märkt att mörka, starka färger är fina på Noa.
Jag fyndade också två träpussel för en euro styck. Rejäla bitar som håller att bygga med och smaka på. ;) Det första med mössen tyckte jag om för att det påminner om ett mer avancerat pussel där bitarna läggs nära varnadra.
(Nån gång ska jag också börja ta snygga bilder till min blogg...)

Tyvärr klåpade jag mig då jag lade det andra pusslet i min tygväska och tappade två bitar. Märkte det först när jag kom hem. Jag cyklade tillbaka för att leta och fick tag på hönan, men inte den sista biten. Förhoppningsvis dök den upp nånstans då alla packade ihop så att jag kan få den. Eller så inte. Bitar försvinner ju hemma också.

Den turkosa vinterjackan, nästan oanvänd kunde jag inte heller låta bli, även om den är i storlek 98. Jag fick den för en femma. Vid andra besöket hittade jag mer, bland annat regnjackan. Jag köpte den trots att den är i storlek 130 eftersom den har dragkedja, känns mer som en riktig jacka då. Dessutom ser den inte större ut än 98-jackan så den kanske passar tidigare.


 Hos samma försäljare hittade jag också två par byxor som passar ganska snart. Och dessutom ett par mörkrosa converse till mellandottern för hela 3 euro. Tydligt använda men i helt okej skick.


Dessutom var det en helt underbar sensommardag idag också. Jag hade på mig en tunn blus och med den klarade jag mig bra, det blev till och med nästan för varmt i solen. Efteråt bjöd jag mitt sällskap på tre trevliga damer på kaffe och bulle hemma hos oss. Trevligt!

2 kommentarer:

Linn Jung sa...

Men va MYCKET du hittade! Kul!

Fru Tallund sa...

Jepp! Och mer skulle jag ha kunnat bära hem om det inte var så att vi redan har mycket kläder. :)