16 juli 2014

Personliga almanackor


Förra sommaren behövde jag en ny kalender eftersom jag inte skulle jobba och få en kalender via jobbet. För det mesta brukar jag köra dubbelt och ha en liten billig för mina privata anteckningar men ändå skriva in det viktigaste i den stora (A5) jobbkalendern också. Men nu kunde jag unna mig en lite dyrare och beställde en från Personlig Almanacka. Pärmbilden gjorde jag naturligtvis så fin som möjligt. :)

Samtidigt ser man hur mycket som förändras på ett år. Den lilla månads(?)killen ser ganska ynklig ut jämfört med nästan ettåringen på den nya kalendern. Eftersom jag lever i läsår och inte kalenderår är det nämligen snart dags för kalenderbyte. Jag beställde den i god tid då jag skulle skriva in något och insåg att den kalender jag hade inte gick tillräckligt långt. 


Förutom att man får välja pärm själv (det finns också en hel massa färdiga snygga att välja bland) får man också planera sin insida. Här ovan ser ni den gamla och den nya. Jag gillade inte de smala ränderna riktigt så från hösten kör jag med helvita rutor. Det där med att fylla i dagens träning blev ju inte heller av...


Och en annan bra grej är att man kan mata in födelsedagar och andra viktiga datum på förhand och få dem tryckta i sin kalender. Sparar man dem får man dem dessutom automatiskt i nästa kalender man beställer. Samma sak kan man göra med adresslistor. Bra grej! Men hallå där. två år?! Håhå!

Det här är inget sponsrat inlägg. Jag bara ville berätta om en bra grej jag testat. Den som vill kan gå in och planera sin egen kalender (finns i fyra storlekar, jag har den minsta). Man behöver inte beställa fast man testar. Dessutom finns anteckningsbok, väggkalender och diverse tillbehör. 

Andra smågrejer: Man kan välja finlandssvenska namns- och helgdagar, man får välja färg både på linjalen och gummibandet. Inte så viktigt kanske men en kul grej.

1 kommentar:

Fifi sa...

Jag har också kört med personlig almanacka i några år nu. Jättebra koncept! Fast mina barn vill inte finnas på pärmen, så jag får sätta in foto på hundarna istället :)