6 juli 2014

Tygförslag till gammal stol?


Vi har en stol som jag köpte för en spottstyver (50 mark) i början av 90-talet. Hejbara, över tjugo år sen. Då var den blårutig i nåt stickigt och noppigt tyg. Jag gissar att fåtöljen kan vara från 1950-talet men har ingen aning. Jag tycker jättemycket om armstöden i trä, härligt material, härlig form och i bra skick. Nu har tyget nötts sönder och den borde kläs om. Men jag har ingen aning om vad jag ska välja för tyg.

Rent inredningsmässigt är förutsättningarna följande: mörkgrå soffa som kanske kommer att bytas ut om några år, nästan bara vita möbler i övrigt. Undantaget är en annan fåtölj i ett ljusgult/beigefärgat(?) tyg med blommor på. Den passar inte in så bra heller men den har jag klätt om själv och sytt ca 10.000 stygn i så den får nog hänga med ett tag till. På bilden en svartvit matta som vi mest skaffade för att Noa skulle ha lättare att krypa och lite varmare på våra kalla golv i vintras. Kanske inte så svårmatchad så den stör. I övrigt lite turkosa detaljer på kuddar och i gardinkappan.

Så. Vad vill den ha för tyg? Jag tycker enfärgat blir så himla trist. Vet inte om jag nånsin har älskat det nuvarande tyget men som fattig student fick jag ta det som bjöds. Men lite fint tycker jag nog att det är även om jag kanske inte skulle välja det igen. Den som vill får gärna vara konkret och ge tips om ett specifikt tyg i en specifik affär. :)


Jag ber om ursäkt för lustigt beskurna bilder. De är tagna strax efter att jag spontanmöblerat om i vardagsrummet medan mannen var ute med hunden. Det låg en massa sladdar och annan bråte som dolts av soffan där. Och där ligger de än...

3 kommentarer:

lille A sa...

Skulle j ha råd så sku jag ta nåt häftigt Josef Frank tyg! Vet inte ens vad de kostar... Men sånt där häftigt mönstrat passar ju ganska bra i ett neutralt rum o på en liten möbel.Nåt m turkost i sej...

Fru Tallund sa...

De kostar drygt 1000 kr åer meter, de flesta 1450,- Men man kunde kanske klara sig med halva bredden och skarva. Fast jag såg inget jag stormgillade, inte till det priset i alla fall. Synd att jag inte tänkte på det då jag var i Marimekkos outlet i april. Där kunde kanske finnas nåt.

Fru Tallund sa...

*per