27 april 2011

Baconinlindad dijonkyckling (LCHF)


Barnfri vecka betyder ofta nya och lite vågade recept. Efter påskens festande är det dessutom välkommet med lite mer hälsosam mat. I det här fallet inte fettfri utan kolhydratfattigt!

Jag hittade inga rejäla kycklingfiléer (eller finns de ens mera här hos oss?) utan tunntunna. Därför lade jag ihop dem två och två, lindade några baconbitar om. Smetade på dijonsenap (som är sockerfri, men stark!), hällde på 1 dl vispgrädde och strödde över ost.

Sen en halvtimme i 225 grader och så var det klart. Osten hade blivit jämnt ljusbrun och lite väl krispig (vilket inte förvånar) och det var kanske aningen för mycket senap, men med en rejäl tugga kyckling jämnade det ut sig. En annan gång kunde man strö över osten efter halva tiden eller ännu mindre. Men annars var det gott!

Vi åt tillsammans med sallad på issallat, tomat, gurka och fetaost och drack ett glas vin till. Fast det var tisdag. Det man sparar in på helgerna får man lyxa till med på vardagarna.

Vacker vardag med andra ord! :)

Tyvärr blev inte rätten så vacker på bild så jag lät salladen ta huvudrollen...

Inga kommentarer: