27 april 2011

Ljusgrön vårsoppa


Jag har länge velat testa och nu är det gjort! Ärtsoppa på färska (frysta) ärter. Om inte för annat så blev ju färgen snyggare än på den klassiska. Dessutom går det snabbt.

Detta räckte till två rejäla portioner. Kunde ha räckt till tre om vi slevat lite annorlunda... Såhär enkelt gör man.

  • Fräs en liten lök i lite olja, bara så den blir mjuk
  • Slå på 3 dl vatten och en halv buljongtärning (kan säkert uteslutas, men då behöver man salta istället)
  • Häll i 2 påsar (400 g) frysta ärter
  • Koka tills de är mjuka. Det tar ca 10 minuter.
  • Mixa soppan
  • Häll i 1 dl vispgrädde (eller mjölk)
  • Värm
  • Stek ett paket bacon och strö över tillsammans med en klick creme fraiche. Den ger en god syrlighet. Dekorerar med gräslök och persilja.
  • Fota och blogga om det :)

2 kommentarer:

Lena sa...

Ser nog gott ut!

Fru Tallund sa...

Det var gott, men inte så annorlunda mot vanlig ärtsoppa som jag hade trott. Jag trodde det skulle smaka mera "sommar". :)