6 oktober 2011

Ny matta?Jag var ute för att köpa en bäddmadrass idag, vilket jag också gjorde. Men jag blev stående och klämde på plastmattor i två olika färger och blev lite sugen på en ny matta till köket. Den vi brukar ha där har jag haft i flera år och den är gul. Ganska fin, men samtidigt "väljer den" ju en del. Den passar inte ihop med allt. Eller så ser den bara malplacerad ut. Eller- som nu- kommer den inte tillbaka efter den städning då den blev bortplockad för för minst ett halvår sen. Det var meningen att den skulle tvättas, på det sättet är den praktisk, man kan tvätta den i maskinen. Men nånstans på vägen har den blivit liggande. Bakom tvättkorgarna tror jag och jag har inte saknat den.

Dagens mattor var antingen grå eller beiga. Båda med vita stjärnor. I princip kan man väl ha dem andra vägen också, med vitt botten och färgad stjärna. De var nedsatta till nästan halva priset... Hmmmm....

Vårt köksgolv är mörkgrått och kaklet är ljusgrått i olika nyanser. Skåp och annat är vita och bordet ek. Vilken skulle man i så fall välja? Hittade inte mattorna på Askos hemsida, men däremot i två olika bloggar.

Gammal och inte så avslöjande köksbild här.

8 kommentarer:

maria sa...

svårt val du har där! båda är ju snygga färger. jag skulle kanske ta den gråa?... finns så mycket snyggt nu i butikerna med stjärn-mönster. men hittills har jag iaf lyckats hålla mig från att köpa. även fast min inredning gärna sku få sig en uppdatering. men försöker febrilt hålla mig till shopstopen ännu :D
ps. tack för din kommentar!!! vet ju själv hur dålig jag är på att kommentera, så är väl lite fel av mig att kräva det av andra då?! xD

Helena i Ljungsbro sa...

Min rangordning:

1) Ingen matta på det snygga golvet
2) Den grå
3) Med tveksamhet den beige

Gillar inte kombinationen beige-grå....

maria sa...

är det Pappelina-mattor?

maria sa...

ps, röstar också på grå, jag skulle själv kunna tänka mig en sån... :)

Fru Tallund sa...

Mattan skulle ha lite praktisk betydelse också eftersom golvet är lite halt för vår Selmavovve. Hon sitter ofta och tittar på då vi äter- tigger inte, men är öppen för alla förslag... :)

Mattan är från Asko, storlek 80 x 200 cm och kostar 29 euro nu. Kollade Pappelina i en webshop, deras stjärnmatta som är halvmetern kortare kostar 119 euro...

maria sa...

Jag menade inte att det på nåt sätt skulle vara bättre eller sämre, min point var mer att Pappelinamattorna brukar vara rätt dyra så om man vill ha en sån så känns det väldigt fiffgt att passa på när de är nedsatta till nästan halva priset. Slå till, tycker jag. :)

Fru Tallund sa...

Nej, jag tog det inte så. Funderade bara själv att de säkert är dyrare. Men blev lite förvånad över hur pass mycket dyrare de var, därför skrev jag det. :)

Lille A sa...

Håller åxå på grå då golvet är grått. Har funderat på nåt liknande till villan men där passar ju beige bättre m brunt golv o skåp. Fast grå är snyggare..men det ska ju passa in åxå! Bra pris! Slå till!