28 januari 2012

Müsli utan spannmål

Dagens blandning:

  • skalade mandlar
  • skalade jordnötter
  • solrosfrön
  • pumpafrön
  • linfrön
  • kokosflingor
  • gojibär
  • torkade kokosbitar
  • nån slags torkad ingefära
  • torkade tranbär
  • torkade jordgubbsskivor

Jordgubbarna är från vår lokala matbutik. Riktigt bra smak faktiskt. Kokosbitarna (liknar små sockerbitar), ingefäran och tranbären köpte jag i ett stånd med en massa torkade frukter, nötter och annat gott i Helsingfors. Ingefäran är stark så den klippte jag i små bitar.

3 kommentarer:

Ingela sa...

Mums, det ser ut som en karamellburk!! :)) Jag skulle bara säga att jag blev jätteglad över din kommentar (och jag märkte den först idag!!) Jag borde nog ändra något system på min blogg så jag inte missar så fina kommentarer i fortsättningen! Tack! Den där myslin ska jag testa nån gång! :)

maria sa...

Oh hjälp vad fin den ser ut och en massa goda grejer! Ingen direkt budgetmusli dock, tippar jag? Måste absolut försöka fixa ihop nåt liknande, jag köper alltid nu och då färdiga musliblandningar, men sen lämnar de bara att damma ihop i skåpen...

Fru Tallund sa...

Härligt Ingela! :)

Maria: Jag äter inte en hel skål müsli utan tar bara ca 2 msk på yoghurt eller fil. Men säkert är kilopriset en hel del högre än för vanlig grynmüsli.

En annan variant jag gjorde innan jag började lämna bort spannmål var att rosta havregryn och rågflingor i ugnen med lite vatten och olja. Sen kan man tillsätta vad man vill, nötter och russin osv. Det blev lika gott som köpis rostade, men mindre socker.