15 maj 2012

Träningsshopping


Några dagar förra veckan hade vi en tillfällig Luhta outlet här i stan. Kanske den fortsätter ännu, men då skyltades det att den skulle pågå torsdag-lördag. Jag åkte dit i fredags efter jobbet och hade mest väntat mig ett litet hörn med handdukar. Men utbudet var enormt. Jag hade konstigt nog inte alls tänkt tanken kläder.

Jag köpte några kuddfodral som faktiskt var Luhta och tre saker till som jag ska ge i present. Men sen dök jag på kläderna. Det var för mycket folk och för långa köer (och för mycket fredag eftermiddag) för att orka med nåt som måste provas i provhytt. Jag hittade istället en ny löparjacka och en löpar(?)väst. Jag har spanat efter en ny jacka en tid. Dels för att den gamla är tråkigt svart, men mest för att den troligen är unisexmodell och därmed för lös i midjan och för snäv vid höfterna. Dessutom har jag haft den i ganska många år så jag är värd en ny som piggar upp.

Jag har läst om folk som har väst när det är för varmt för jacka, men man ändå vill ha lite vindskydd. Den här skrikiga saken kostade bara en tia, så jag slog till. Förhoppningsvis ska jag våga använda den också för den satt bra. Jackan kostade 25, motsvarande jag provat har kostat kring 70 och inte ens varit lika skön. Så mycket pengar vill jag inte heller lägga på något jag inte använder så många och långa stunder i veckan och egentligen inte behöver. Men 25 var okej. Jag testade jackan redan på söndag kväll. Samtidigt testade jag en undertröja som jag hittade i min byrå (i serien saker jag glömt att jag köpt) och konstaterade att den kombinationen blev alldeles för varm. Kanske den (som är helsvart) passar bra med min väst?

Men huvudsyftet med jackan nåddes. Jag kände mig fräsch i den fina färgen och blev glad av den. :) Dessutom har jag turkosa snören på mina svarta skor så det blev riktigt bra ihop.

På tal om skor. Igår passerade vi en sportaffär med gott rykte så jag tyckte jag kunde titta på nya löparskor. De har en försäljare som jag hört mycket bra om (proffslöpare tror jag), men det var minsann inte så enkelt att köpa skor av honom. Han frågade varför jag ville ha nya och att jag bara "vill ha" var ingen bra orsak. Man ska inte byta bara sådär. Att jag sen stammade fram att jag tänkte att jag kunde ha två par att byta mellan var betydligt bättre. Men fortfarande ville han veta vad jag var ute efter. "Skor" var tydligen inget bra svar. Däremot stod han och visade och berättade i säkert 10 minuter, även om han tydligen bestämt sig för att inte sälja nåt. Vi kom överens om att jag får komma tillbaka när jag sprungit lite fler gånger och vet lite mer vad jag vill ha och behöver.

Nu kanske det här låter som om jag fick jättedålig betjäning, men jag har nog aldrig känt mig så välbemött. Här var en försäljare som månade om att jag skulle vara nöjd och inte att han skulle få sälja. Det har nog aldrig hänt förr. I andra sportaffärer har jag testat fötterna på gåband och nån specialist har slängt åt mig ett par skor och sagt typ "ta nu till exempel de här". Får väl springa med mer eftertanke nu och komma tillbaka med glasklara önskemål. :)

2 kommentarer:

Fifi sa...

Vet inte om det är samma affär, men jag har hittat mitt favoritställe där jag alltid får bra betjäning. Det är en trygghet speciellt då det gäller barnens sporter där jag inte själv alls är insatt att få ge över till någon som t.ex vet vilken storleks basketboll en 9-åring spelar med eller hur fotbollsskor skall sitta på foten.

Fru Tallund sa...

Det är inget att hemlighålla, det var på MySports. :) Jag har inte anlitat dem så ofta, eftersom de känns dyrare än de andra. Men nästa gång jag köper löpskor ska jag anlita proffshjälpen. Nog får man hjälp i de andra affärerna också, men ofta känns det som om de bara håller med och vill sälja. Säger att allt man provar är bra liksom.