16 december 2009

Home is where your fire is

Det känns inte helt fel att elda en brasa i sin egen stuga när det är -18 på utsidan. Var en sväng till Stenhaga (förortsköpcentrum eller vad man nu ska kalla det) efter jobbet. Körde i en kall och stel bil, med rimfrost på insidan av rutorna. I Citymarkets parkeringskällare hann den tina upp lite.

Jag köpte ingredienser till en underbar mexikansk kycklingpaj. I Sverige använder man ordet kyckling, här säger vi broiler. Jag antar att det är samma djur och att de är lika hårt framavlade i Sverige också, men kyckling låter snällare, mindre industriellt liksom. Jag köpte också en del skåpfyllnad som saft och glass åt barnen. Vi ska hoppas att inte allt slinker ner bums. Nu är de i alla fall hos sin mamma resten av veckan.

När jag hade gjort degen tog jag en efterlängtad dusch, med både fotlipning och ansiktspeeling och dessutom tandborstningn efteråt. Jag har känt mig som en riktig lortfia eller sunkgumma idag. Tydligen har jag blivit så van (yes!) vid att träna på gymmet på tisdagar och då också duscha och basta där så jag glömmer det när jag är hemma. I morse snoozade vi alldeles för länge så det fanns inte tid till dusch, inte skönt att gå ut i kylan med fukt kvar i hud och hår...

Nåja, jag testade mitt torrschampo i morse och det hjälpte föga. Det kändes mer som om jag hade ännu ett kladd i håret... Efter en sån dag är det extra skönt med en lång och varm dusch.

Nu sitter jag och bränner knäna framför brasan, får nog retirera till soffan, men skönt är det!

Pajen blev alldeles underbar och nu har Älsklingen kommit hem från sonens hockeyjulfest. Vi har en del att förbereda inför morgondagen, han ska på jobbresa och jag ska ha låååång arbetsdag och sen övernatta hos mamma och pappa. Men jag hoppas vi hinner med lite mys ännu ikväll. Rätt skönt att ha huset för oss själva och njuta av tystnaden. :)

Inga kommentarer: