22 oktober 2010

Hummus med linser och nötter


Jag läste receptet i en Topphälsatidning, men orkar inte hämta receptet nu. Om nån skriker efter rätta mängder får ni säga till. Jag mätte inget själv heller och det blev så bra så. :)

Det körde ihop sig på att det skulle vara 3 dl kokta röda linser. Hur vet man hur stor mängd okokta man ska ta? Jag kokade helt enkelt det som var kvar i burken. Sen skulle man ha tahini som lär vara en pasta på mosade sesamfrön. Det hade jag inte, har aldrig sett. Jag slängde med en liten näve sesamfrön. Sen skulle det vara cashewnötter. Jag tänkte att de går ju lättare att mixa om de är lite mjuka så jag slängde med dem i slutet av koket också.

Så silade jag bort vattnet, saltade, pepprade och la till lite nymald spiskummin. Körde i matberedaren med en skvätt olivolja. Voilá, en riktigt bra hummus. Spännande nötsmak!

När den svalnat märkte jag att den var onödigt hård, man kunde ha lagt till lite vatten, som det stod i receptet. Jag har ätit den som tillbehör till mat samt på bröd tillsammans med skinka.

Alltså: röda linser, sesamfrön, cashewnötter, kryddor.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tahin brukar nog finnas på typ CM och andra butiker med mycke burkar. Låter för övrigt riktigt gott dedär.
s.

Fru Tallund sa...

Det finns det säkert, jag har aldrig letat. Har i alla fall inte snubblat över det, eller så har jag gjort det och inte förstått att jag behövde ;) Nu var det ett ögonblicks infall att testa receptet.