8 november 2012

I'm not just any dress


Här visar jag nu mina "har fyllt fyrtioblusar" som jag skrev om på facebook för flera veckor sen. Det har inte blivit av att fota dem. Benämningen kommer från det faktum att jag började tycka att jag har för ungdomliga kläder- för det mesta jeans och t-shirt och nån form av kofta eller collegejacka. Inte speciellt kvinnligt. Så en dag gick jag helt oplanerat genom Kappahl i stan och såg att det hängde massor av fina blusar och tunikor med röd prislapp. Sen såg jag att de dessutom hade ett erbjudande om halva priset på alla reaplagg så jag tittade lite närmare. Jag hittade hela tre stycken som både passade och var snygga. De kostade sammanlagt 20 euro. Inte illa pinkat när besöket var helt oplanerat. Men det är ju så det brukar vara, man hittar mest när man inte letar.

Det svarta schabraket är mer som en skjortklänning, går ända till knäna. Men blir säkert bra med leggins. Den gör sig inte särskilt bra på bild, speciellt inte då försäljaren knölade ner alla tre i en påse så att de blev skrynkliga. Jag har inte lyckats övertala hembiträdet att stryka ännu.Fina detaljer i tyget, men inte så lätt att fota svart. Den här är i organisk bomull så den var dyrast, kostade en hel tia. Den grå har jag hunnit använda. Den är fotad efter en eller två dagars användning så den är minst lika skrynklig som den svart.Den vispgrötsrosa använde jag på farsdagsmiddagen i söndags (vi tjuvstartade), den var skön att ha på. Positivt för alla tre är att de har vidd nog att täcka en ganska stor gravidmage. De är dessutom så pass långa så att de så här i startskedet täcker en eventuellt uppknäppt jeansknapp. ;)


2 kommentarer:

Helena i Ljungsbro sa...

Snygga!
Jag gillar alla tre. Och jag hoppas att de blir för trånga om några månader!

;-)

Fru Tallund sa...

Jag tror inte det är så stor risk, åtminstone i den rosa skulle det rymmas trillingar. :) Den ser smalast ut på bilden, men det är mycket vidd i den. Den svarta kan jag ju ha uppknäppt över kulan, som en sval kofta. :)