19 november 2012

London dag 1

Nu har två tredjedelar av november passerat och jag har presterat tre inlägg. Hurra. Det stavas bloggtorka och ointressant liv. Jobb, vila, illamående och nu senast dunderförkylning. Insåg att jag har en del gammalt och spännande ovisat. Som till exempel Londonresan i våras. Jag bloggade lite om näsduksinköp och annan shopping, men inte så mycket mer.Utsikten från vårt hotellrum. Det var skönt att äntligen vara framme, vi gjorde misstaget att "ta trapporna" upp från tunnelbanan. Inte som vi var vana vid hemifrån eller från Stockholm och Helsingfors. Det var nästan 200 trappsteg- med tungt bagage...


Det är alltid nåt speciellt med den första måltiden då man är framme vid resmålet. I vårt fall en riktigt mysig engelsk pub. Menyn var självklar- fish and chips och till och med jag drack en öl. :) En riktigt fisk och ingen tillplattad filé. Gott var det vill jag minnas, men inget man vill äta varje dag.
Sen gick vi vidare in mot stan, ganska planlöst. Ett random gathörn nedan, Great Queen Street, obviously.
Sen kom vi till Covent Garden. Gick runt och tittade lite i stånden, men inte så noga. På baksidan satt folk ute vid pubbord (det var 1 mars) med gasolbrännare. Vi tittade också på jonglörer på enhjulingar. Sen tog vi en buss till Picadilly Circus. Minns faktiskt inte om vi hade nåt mål eller om vi bara åkte en bit och valde att stiga av där.Den berömda reklamväggen som är så mycket mindre än man föreställer sig.


Sen gick vi bara hem till hotellet. Kändes som om vi hade sett ganska mycket redan första eftermiddagen.

Inga kommentarer: