Det här är alltså ett proteinrikt (och fettrikt?) bröd utan mjöl. De senaste dagarna har jag inte ätit nåt annat bröd och mått mycket bättre.
Till en plåt tar man:
6 ägg
2 msk fiberhusk (krossade psylliumfrön)
4 dl riven ost
4 dl solros- och/eller sesamfrön
Blanda allt och låt stå minst 30 minuter och svälla. Bred ut i långpanna och grädda 20 minuter i 225 grader. Skär (eller som jag- klipp!) i bitar och torka i 100 grader. Första plåten körde jag över natten eftersom jag ändå sov i ett ganska kallt hus. Nu vet jag inte hur många timmar det blir. Tills det känns torrt...
3 kommentarer:
Nice! Tyckte du om det?? Men varning - det är beroendeframkallade! ;)
Ps. Om du låter brödet ligga framme en stund när du skurit det i bitar så går den mesta fukten ur och det torkar mycket snabbare i ugnen sen!
Jo jag gillar det. Det kan hända att sesamsmaken blev för framträdande i det här nya brödet. Å andra sidan blev det krispigare.
Men jag gjorde spontant som du skrev och lät dem svalna och torka lite på plåten.
Skicka en kommentar