3 mars 2011

Avskalat


Vi har hunnit avverka tre vaxdukar på köksbordet under vårt dryga år i huset. Den första var svart med vitt blommönster och alldeles för tunn för att hålla. Dessutom blev färgen förstörd. Efter den kom två kernidukar, alltså ett bomullstyg med plastyta. Den första ljusgrön i våras och den andra beige med röda hjärtan till jul.

Nu kändes det jätteskönt att ta bort duken helt. Olja det vackra ekbordet och bara låta det vara som det är. I samma veva bytte vi bort "jul"gardinen som också hade röda hjärtan. Det blev lugnt och ljust. Kanske det fattas någon färgklick, men nu får det vara så här ett tag. Så skönt att få köpa hem tulpaner i vilken färg som helst. Med de röda hjärtanen bar det emot att köpa hem gula eller rosa.

Tills vidare har vi plasttabletter från Hemtex, tanken är att alla ska bära sin egen till diskhon, skaka av smulor och torka av. Få se hur det funkar sen då barnen kommer hem, vi vuxna har i alla fall klarat det ;)

Jag tog också bort de tre utblommade orchidéerna. Nu blev det tomt och öppet även i fönstret. Den gröna lådan stör mig lite nu, men kanske den också blir bortflyttad eller utbytt. Men inte idag!

2 kommentarer:

Sette sa...

Oj va ni verkar ha fint o mysigt i ert hem!Jag börjar åxå bli vår pirrig i kroppen...märker att det börjar dyka upp mer o mer lime färgade saker i hemmet..oj va skön att våren snart e här.Ha det gott!Sette

Fru Tallund sa...

Tack! Man får välja lite vartåt och när man vågar fota :)