Pastagratäng med salami och mozzarella (4 portioner)
- 8 dl pastaskruvar, fullkorn
- 1 ask ruccola
- ca 200 g salami
- 0,5 burk pesto
- 2 vitlöksklyftor
- 5 soltorkade tomater
- 1 paket mozzarella
Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan, spola av och häll tillbaka i kastrullen. Rör ner de övriga ingredienserna och häll i en ugnsform. Strö över hackad eller skivad mozzarella. Gratinera ca 10 minuter tills osten smält och är gyllenbrun.
Saker ska förstås hackas, pressas och strimlas, men det kan ni räkna ut själva. :)
Syrlig citronkladdkaka
- 150 g smör
- 2 ägg
- 2,5 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 citron
- 1,5 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 150 grader. Smöra och bröa en form, ca 20 cm. Smält smöret och låt det svalna.
Tvätta citronen, riv skalet och pressa ur saften. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vaniljsocker, citronsaft och -skal. Tillsätt smör och mjöl, vispa och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter (för oss blev det närmare 40). Smeten är överraskande lös, men det ska tydligen vara så.
Tvätta citronen, riv skalet och pressa ur saften. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vaniljsocker, citronsaft och -skal. Tillsätt smör och mjöl, vispa och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter (för oss blev det närmare 40). Smeten är överraskande lös, men det ska tydligen vara så.
Pudra eventuellt över florsocker. Osötad grädde till är nästan ett måste eftersom kakan har ganska kraftig citronsmak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar