16 oktober 2013

Gårrshopping*

Stack mig in till byns loppis igår. Jag tänkte att det skulle ta 20-30 minuter men var där över en timme. Här följer en bildbomb av mina fynd, jag hade en köpkorg full. Åh vad jag ogillar typiska bloggarord som bildbomb. Nu använde jag det själv...

Bilderna varierar vilt i storlek. Mitt vanliga redigeringsprogram fungerade inte så jag provade på två olika på nätet. Favoriten blev picmonkey. Hade dock så bråttom så jag hann inte testa så mycket.


Varsin bok åt tonårstjejerna, den yngre sade för nån tid sen att hon borde läsa nån bok på finska. Hon fick Shopoholicboken till höger. Misstänker att hon har läst nån i serien på svenska? Åt den äldre köpte jag boken till vänster, har själv sett och gillat filmen. Barnboken köpte jag till oss alla som undrar "när kommer Noa att kunna sitta själv?". Det är en enkel slåuppbok, inga långa tunga texter utan ganska luftigt. Inga superfynd direkt. Böckerna kostade 2, 2 och 5 euro. Är glad att adlibris inte hade Växa och upptäcka världen som billig pocket för det kändes inte så kul att betala 5 euro för en begagnad pocketbok, men den verkade så bra så det fick gå.

Böcker till Noa 0,50-1 euro per styck.

Till tonårskillen, 2 euro.


Tröja och kofta till mellandottern 1 euro för den rosa, 2,40 för den blå. Har inte hört om nån av tonårsplaggen gick hem, men man kan ju hoppas. De verkade okej när de fick dem i handen i alla fall.

Sockor till mig, 10 euro, nya och troligen i helylle?

Detalj, fläta på skaftet.

Tåg med djurfigurer, ca 50 cm långt, 4 euro.


Kunde inte låta bli eftersom jag ångrade att vi inte köpte en enda Harrodspryl i London. Ljusburk för 2 euro. Går även att förvara saker i, det hade tydligen varit godis eller kex i den från början (minns inte vilket just nu). Klockan är över ett på natten och den här texten vägrar vara nåt annat än centrerad. So be it.


Och så en massa kläder åt Noa. Spanade särskilt efter fina mönster. De flesta är några storlekar för stora, men han växer med fart den här gossen!

Noa har haft en Stålmannenpyjamas till låns av kusinerna. Nu är den för liten, behövdes en ny för kommande uppdrag. Bilbodyn har en konstig svåridentifierad vinrödbrunlila bakgrundsfärg. 1 euro/styck.

Pyjamas i storleken 3-6 månader. Tvättades idag, togs på till kvällen och konstaterades vara i minsta laget. Han är tre månader och 10 dar... Gillade att den hade fötter, det är inte så lätt att hitta såna har jag märkt. 1 euro också för den.


Jättemjuka jeans och svarta manchesterbyxor, 2 euro/styck.

Skjorta 1 euro, dregellapp 50 cent.

Bodyn 1 euro/styck. Den med bilar har randig baksida.

Ännu en regnjacka med dragkedja. Den här är några storlekar mindre än den jag köpte tidigare i höst på ett annat loppis

Nostalgi!!! En sån hade vi när jag var liten. Den kanske ännu finns kvar, men nu fick jag en Egen, eller kanske det var Noa som fick en egen? Kostade 8 euro men det tyckte jag att jag kunde betala för nostalgi. Jag hittar aldrig såna här gamla fina grejer på loppis.

Och så till sist, tadaaa... En skötväska! Det blir den sjätte nu då. För även om jag gillat den senaste så är den lite för liten och den har inga fack alls på utsidan. Dessutom har det varit ett pussel att packa in underlägget och handduken igen i en full väska då jag bytt nånstans ute på språng. Och hey, en femma för Samsonite! Vem kan motstå?Den ser väldigt säckig ut nu när den är tom. Praktiskt fack med dragkedja på baksidan. En ficka för flaska på ena "gaveln" och fack för telefon och plånbok (eller annat) på själva axelremmen. Dåliga bilder, men i det här skedet orkade jag inte anstränga mig mer med fotandet.Och titta vad jag fick på köpet! Hur kan man låta bli att tömma en väska man ska sälja?


* Ordet gårr är österbottnisk dialekt och går att jämföras med göteborgskans gör, det vill säga mycket eller stor. Den österbottniska varianten kan bestämma både adjektiv och substantiv medan göteborgarna håller sig till adjektiv om jag förstått saken rätt. Dagens språklektion från mammaledig svensklärare. (Som för övrigt tycker det är jättefult när språklärarna har tappat a:et i sina språk)

6 kommentarer:

Bitte sa...

Nämen åh va mycket fint du har hittat! :D Härligt! Gårrbra tilomee!

Fru Tallund sa...

Javisst. Men man känner sig lite smått hysterisk då man bara lassar i... :)

lille A sa...

Jättefina fynd! Ja ibland bara faller en massa över en... extra tepåsar kan ju va bra å ha ;) Taxen den har jag :) ,troligen på vinden. Kommer nog fram sen då jag får mer rum att fixa i om några år, eventuellt... Den var apselut värd sitt pris! Tror jag betalade det samma för en av mommos skålar/tallrikar, de där vi har hemma hos ma o pa i olika färger o med ett litet "handtag". Nostalgi för mej! Har bara sett två st på alla mina loppisraider o jag har dem båda!

Fru Tallund sa...

De där tallrikarna är kanske den största nostalgigrejen från barndomen. Kanske för att vi hade dem hos mommo först?

lille A sa...

Ja absolut! Det är en av de saker man minns mest därifrån! Skulle så gärna ha fått ha mommo lite längre o samla ännu mer minnen!!!
Att ma sen fick dem är bara en bonus!

lille A sa...

Ja absolut! Det är en av de saker man minns mest därifrån! Skulle så gärna ha fått ha mommo lite längre o samla ännu mer minnen!!!
Att ma sen fick dem är bara en bonus!