30 maj 2014

"Tack Älskling! Helt underbart gott!"

1. ogräddad deg    2. förgräddad deg med salsa    3. färdig pizza
Under några veckors tid har vi försökt hålla bort så mycket kolhydrater som möjligt min man och jag. Inte fanatiskt, men ersatt pasta, ris och potatis med grönsaker. Mannen har ätit specialbröd på mandelmjöl och sånt men jag har ätit vanligt. Socker har vi också försökt hålla borta- utom jag igen som fuskat lite lite, men ändå minskat mycket jämfört med tidigare.

Jag kommer att dela med mig av de nya recept jag testat under den tiden. Har hittat några riktigt bra och enkla saker. Då vet jag själv också var jag har dem. Igår festade vi loss med pizza. Det kändes sååå bra att få äta gott men ändå nyttigt. Och magen mår toppen och känns inte tung och däst. Det var helt oplanerat så jag tog vad jag hittade till fyllningen. Omdömet ser ni i rubriken. :)

Receptet på bottnen kommer från kokaihop.se men jag skriver in det här också:

Vispa ihop
  • 4 ägg
  • 0,5 dl grädde och 
  • 2 msk fiberhusk
Blanda i
  • 0,5 tsk salt och 
  • 100 g riven ost 

Låt svälla ca 5 minuter. Bred ut på en plåt och förgrädda i 175 grader i 15 minuter (jag gräddade i bara 13 minuter för jag var otålig och den såg okej ut).

Sen den intressanta fyllningen. Vi hade ingen tomatpuré och jag orkade inte öppna en hel burk passerade eller krossade tomater för en liten pizza så jag tog några skedar chunky tex mex salsa istället. Sen strödde jag på knappt 200 g skinkstrimlor som jag hittade i frysen och tinade i mikron. Ovanpå radade jag tunna tomatskivor och koskenlaskijaost (hård smältost). Till sist strödde jag på den sista rivna osten i påsen, det blev inte så mycket.

Pizzan gräddades i 200 grader i kanske 7 minuter tills den "såg färdig ut". Har redan köpt mer ingredienser till nästa pizza. :)


2 kommentarer:

lille A sa...

Fniss! Vi åt samma pizza här i går då vi firade gubben. Riktigt gott o det lagar vi gärna fler gånger var omdömet här åxå! Jag hämtade receptet fr Lindas lantliga.

Fru Tallund sa...

Det är inte samma botten som Linda hade. Men säkert gott ändå. :)