4 juni 2014

Spännande tider!


Jag har lite komplex för vår trädgård. Vi har alldeles för många kvadratmeter med bara gräsmatta och för lite innehåll. På baksidan har vi två små stackars rabatter. För två år sen var den proppfull med blåklint och inget annat. Ifjol mest ogräs. Nu har vi denna knoppande skönhet, frösådd för två år sen men kanske kvävd av blåklintshavet? Blir spännande att se hur den ser ut då den öppnar sig för jag minns inte alls vad jag sådde. Jag vet ju att det är en vallmo men inte hurudan.


En annan rolig sak är att två av tre äppelträd slagit ut i blom. Vi ska hoppas de blir pollinerade också så att vi får frukt i höst. Det är första gången äppelträden blommar. Hittills har vi fått plommon och päron. Alla sex fruktträd planterades våren 2010 men just äppelträden blev hårt gnagade av harar både första och andra vintern. Inte lika illa andra vintern för då hade vi skaffat galler men inte hunnit lägga ut dem i tid.



Och i rättvisans namn också några syrener. Och solen som går ner bakom grannens hus. Så här vackert hade vi det igår kväll.

Inga kommentarer: