Vet ni, idag får ni en helt oredigerad bild, obeskuren med spår av kladdig pekbok, glas, bestick, kastrullunderlägg kvarglömt från förra måltiden samt en konstig skugga. Väl bekomme! |
Vi var lite småsugna och lite hungriga så jag funderade på nåt gott att svepa ihop av vad som fanns i skåpen. Det blev plättar med salt fyllning. Hade man rullat dem lite snyggare, strött ost över och gratinerat i ugnen hade man kunnat kalla dem Crêpes-nånting-snofsigt, men det orkade vi inte.
Jag vispade ihop en plättsmet på 3 ägg. Resten blev på högt som vanligt, den som inte kan får googla ett recept. Jag hade i 1 dl havregryn för att få dem lite matigare, annars det klassiska: mjölk, vetemjöl, salt, smält smör.
Samtidigt som jag stekte plättarna svepte jag ihop röran i en annan panna. Det här är vad jag hittade: 1 liten burk skivade champinjoner, kanske 100 g rökt påläggsskinga som jag klippte ner direkt i pannan, några matskedar salladsost (som fetaost men inte lika salt, kanske nåt annat också som gör att den inte får kallas feta?). På slutet hällde jag i en skvätt vatten och lite riven ost och droppade över lite grön tabasco. Det blev en lagom tjock röra.
Sleva upp fyllning på halva plätten, vik över, ät.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar