12 maj 2012

En modern fabel


et var en gång så att den moderna tiden hade kommit till skogen och man tyckte då att man måste göra något i tidens anda. Man bestämde därför att det skulle bli en skola för djurens barn. 


För att det skulle bli lättare att administrera bestämde man att alla skulle ha samma ämne på schemat. Det blev bestämt att ha följande ämnen: simning, löpning, klättring och flygning.

Ankan var redan i början av skolåret en duktig simmare och acceptabelt flygkunnig, men det blev snart tydligt att hon hade löpsvårigheter och behövde specialundervisning i löpning. Man satsade rejält och hon fick regelbunden extraträning. Mot slutet av läsåret var hon nästan förstörd i sina fötter och simmade sämre.

Kaninen däremot var mycket duktig i löpning, men han blev nervös och ängslig och fick magont av sin extra simträning, som han ju behövde, och redan efter halva terminen fick man koppla in skolpsykologen. Han trodde att kaninen hade problem med syskonen hemma.

Ekorren var jättebra i klättring, men hade stora problem med flygningen. På grund av detta fick ekorren dåligt självförtroende och blev underkänd även i löpningen.

Örnen var ett disciplinproblem från början. Han flög alltid, vad som än stod på schemat, och ingenting hjälpte mot hans hyperaktivitet. Han fortsatte att flyga runt hela tiden.

Präriehunden skolkade snart eftersom det inte fanns grävning på schemat och det hjälpte inte med föräldrasamtal och elevvårdskonferens mot skolket.

(källa okänd)

4 kommentarer:

Maria B sa...

Me like!! h. örnmamman.

Fru Tallund sa...

Det finns ingen som slår en örn på att vara örn! <3

Pernilla sa...

Hej, det ska finnas en fortsättning på denna fabel. Vet du var man kan få tag på den?
Mvh Pernilla

Fru Tallund sa...

Nej jag har aldrig hört nån fortsättning. Vad ska den "gå ut på"?