28 februari 2012

Däremellan kommer fasta


Nu när ljuset återvänder och det börjar bli lite varmare ska jag äntligen fasta. Nåja, inte nu kanske. Vi ska ju på resa först. Men sen! Jag längtar faktiskt. Vill rensa hela magen från all skit och få en omstart. Jag har googlat efter inspiration och nya idéer. Ska försöka utan glaubersalt den här gången, bara för att det är så makalöst äckligt. Hittade detta citat i en blogg, tydligen en förstagångsfastare:

+++

09:52
Vad fan är Glaubersalt? Jag drack ett glas ljummet vatten med Glaubersalt som det stod att man skulle göra.

+++

11:39
Nu vet jag vad Glaubersalt är. Och vad det har för effekt. Oh my fucking God.Jojo, så är det... :) Å andra sidan känns hela fastegrejen som en lätt match då man gått igenom det. Nu ska jag trappa ner med grönsaker, frukt, nötter, frön och fructolaxkuber. Men vad jag inte kan förstå är att många fastar bara 3 dagar, det känns om "mycket skrik för lite ull" för mig. Har man väl börjat ska man väl hålla på så det gör nån nytta. Minst 7 dagar tänker jag mig.

Note to self: trappa ner kaffet i god tid! Det är inte kul att ha koffeinbrist samtidigt som man är första dagen utan mat. Provad sak...

4 kommentarer:

maria sa...

men ÄR det bra då? Förutom att man känner sig psykiskt stärkt av att ha tagit sig igenom det med livet i behåll... tycker det borde vara en ganska chockartad belastning för kroppen?

Fru Tallund sa...

Som med allt annat- därom tvista de lärda.... Men jag läste idag att både våra förfäder och vissa djur fastar/fastade.

Dessutom kan jag inte förstå varför det skulle vara sämre än att äta för mycket godis, kakor och chips som det antagligen inte alls är "meningen" att vi ska äta.

http://www.helhetsdoktorn.nu/tipsv32.htm

maria sa...

Klart det inte är bra att hetsäta kakor heller, men det är det väl inte ens nån som hävdar? Det är ju inte så att det är bara de två ytterligheterna som finns... Men glad fasta! :)

Fru Tallund sa...

För MIG funkar det tydligen bäst att ta till det yttersta värsta ibland. För under fastan fattar jag väldigt bra att jag inte KAN äta nåt. Sen efteråt har förhoppningsvis en del av suget försvunnit.

Men förutom det är det faktiskt en fantastisk känsla i magen när den faktiskt har blivit tömd och renspolad. :)

De är väl mest det folk opponerar sig mot att man inte ska använda den som bantningsmetod för att man genast går upp det man gått ner under fastan. Men det är inte heller mitt syfte.